net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ιστορική νίκη της Ducati!

Σπάζοντας μια παράδοση σχεδόν 20 χρόνων, ένα Ducati Hypermotard 1100 κατέκτησε τη πρώτη θέση σε αγώνα του εθνικού πρωταθλήματος Flat track, στην Αριζόνα των Η.Π.Α. Το γεγονός αυτό, τερματίζει τη παντοκρατορία της Harley Davidson, που επί δύο περίπου δεκαετίες επικρατούσε ολοκληρωτικά!

 
Νίκη από ιταλική μοτοσικλέτα, εντός έδρας, σε ένα είδος αγώνων που θεωρούνται «εθνική υπόθεση», αποτελεί αν μη τι άλλο ένα σοβαρό πλήγμα για την αμερικανική υπερηφάνεια…για όσους την νοιώθουν τέλος πάντων. Ο αγώνας διεξήχθη στην πίστα Arizona Mile και αποτελούσε τον τρίτο της σεζόν, για το πρωτάθλημα AMA Pro Flat Track Grand National. Νικητής του αγώνα λοιπόν, αναδείχθηκε ο Joe Kopp της ομάδος Lloyd Brothers Motorsports, οδηγώντας ένα κατάλληλα τροποποιημένο Ducati Hypermotard 1100. O Kopp τερμάτισε με το Ducati του μπροστά από μια στρατιά Harley Davidon XR750, οι οποίες αποτελούσαν και την συντριπτική πλειοψηφία των μοτοσικλετών που συμμετείχαν στον αγώνα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι 12 από τις 18 συνολικά μοτοσικλέτες ήταν Harley Davidson!

Όμως οι αμερικανοί –που το φυσάνε και δεν κρυώνει- θα πρέπει να ανησυχούν και για άλλους λόγους. Εκτός από τη πρώτη -μετά από χρόνια- νίκη μοτοσικλέτας που δεν ήταν «made in USA», στον συγκεκριμένο αγώνα συμμετείχαν επίσης μια BMW (πρώτη φορά μετά από το…1954!) και μια Kawasaki (πρώτη φορά μετά από το…1975!). Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι σοβαρά και ήδη οι αμερικανοί βάζουν τα δυνατά τους για να αντιμετωπίσουν τους «μακαρονάδες», τους και τους «Japs»…κάτι τέτοια τα φέρουν πολύ βαρέως πάντως!

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ