net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Dainese made in… Τυνησία

Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που διανύει η παγκόσμια αγορά, οι εταιρείες ψάχνουν για τρόπους να διατηρήσουν τα κέρδη τους ή έστω να περιορίσουν τις απώλειές τους. Για τον ίδιο λόγο και η μεγάλη εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού μεταφέρει τη σειρά παραγωγής της από την Ιταλία στην Τυνησία.

 
Η Dainese ιδρύθηκε το 1972 από τον Lino Dainese και έκτοτε φτιάχνει τα προϊόντα της στο κεντρικό εργοστάσιό της, στη Βιντσένζα της Ιταλίας. Πλέον, η πασίγνωστη φίρμα κατέχει και τις σειρές της AGV και της Mavet και προμηθεύει με εξοπλισμό πολλούς αγωνιζόμενους αναβάτες, όπως τον Valentino Rossi, τον Jorge Lorenzo και τον Max Biaggi.
Επίσης, στο ίδιο εργοστάσιο βρίσκεται και το κέντρο έρευνας και εξέλιξης των προϊόντων της εταιρείας, η οποία δημιουργεί συνεχώς καινοτόμες προτάσεις εξοπλισμού ασφαλείας σε ό,τι αφορά στην μέγιστη άνεση, εφαρμογή και προστασία.
Η οικονομική κρίση, όμως, δεν επηρέασε μόνο τις βιομηχανίες, παραγωγής μοτοσικλετών, αλλά και τους κατασκευαστές εξοπλισμού αναβατών. Έτσι, μετά από το τελευταίο οικονομικό έτος, 2009, κατά το οποίο οι πωλήσεις της Dainese σημείωσαν πτώση κατά 25%, η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει την έδρα της γραμμής παραγωγής της. Τα προϊόντα που απευθύνονται στο ευρύ κοινό θα κατασκευάζονται πλέον στην Τυνησία, όπου η εταιρεία έχει ήδη δυο εργοστάσια με 500 άτομα συνολικού εργατικού δυναμικού. Μη μπορώντας να υλοποιήσει τις οικονομικές προσδοκίες της για το 2009, η εταιρεία βρέθηκε να είναι χρεωμένη κατά 33 εκατομμύρια ευρώ.
Για να μπορέσει να διατηρήσει την ποιότητα των προϊόντων της η εταιρεία, αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού που θα επηρεάσουν 80 εργαζόμενους, ενώ ακόμη 120 θα ακολουθήσουν μέσα το τρέχον έτος.
Ως συνέπεια των αλλαγών αυτών, έχει συμφωνηθεί ότι το εργοστάσιο της Ιταλίας θα διατηρηθεί ως κέντρο σχεδιασμού και εξέλιξης για τη σειρά προϊόντων D-Air και κατασκευής ΜΟΝΟ επαγγελματικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από κορυφαίους αθλητές. Η εταιρεία είναι διατεθειμένη να επενδύσει 2.000 ευρώ κατά κεφαλήν, για την εκπαίδευση νέου προσωπικού, στο μέλλον, μιας και, προς το παρόν, αδυνατεί να εκπληρώσει τις ανάγκες της στην αγορά.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ