net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Φωσφορίζοντα κράνη από την Arai

Στην Ιταλία εμφανίστηκε ακόμη μια καινοτομία για το μοτοσικλετιστικό κόσμο. Αυτή αφορά στον τομέα της ασφάλειας με στόχο την αύξηση της ενεργητικής ασφάλειας των δικυκλιστών. Ο λόγος περί ενός ξεχωριστού κράνους, το οποίο «λάμπει» στο σκοτάδι.

 
Ένα τέτοιο κράνος είναι το όνειρο όλων των μοτοσικλετιστών που συνεχίζουν να κυκλοφορούν ακόμα και όταν το σκοτάδι αντικαταστήσει το φως της μέρας. Συνήθως, χρησιμοποιούνταν συνδυασμοί ανακλαστικών αυτοκόλλητων και προϊόντα φθορισμού, αλλά ποτέ πριν δεν είχε σχεδιαστεί κράνος το οποίο στο σκοτάδι απελευθερώνει το φως που έχει απορροφήσει.
Η Arai σε συνεργασία με την Lucedentro srl και τον διάσημο Aldo Drudi, δημιούργησε τα Viper GT και Jet SZ-F, με σχεδιασμό «ζέβρα». Το νέο κράνος είναι κομψό και διακριτικό την ημέρα και ευδιάκριτο τη νύχτα, αυξάνοντας την ασφάλεια μετακίνησης του μοτοσικλετιστή.

Η Lucedentro srl ασχολείται με εφαρμογές σε photoluminescence, ορυκτών τα οποία απορροφούν το φως, φυσικό ή τεχνητό και το διαχέει υπό άλλο χρωματισμό στο σκοτάδι. Το παραγόμενο φως δεν μπορεί να συγκριθεί σε ένταση με ηλεκτρικά συστήματα, αλλά η παραδοσιακή εκπομπή φωτός, ενώ όσο περνάει η νύχτα η έντασή του σταδιακά μειώνεται. Είναι σαφές ότι μια τέτοια τεχνολογία, όταν εφαρμόζεται σε ένα κράνος, αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες για την ενεργητική ασφάλεια, βελτιώνοντας δραστικά την ορατότητα των μοτοσικλετιστών τη νύχτα ή κακή ορατότητα γενικά.

Τα νέα Arai Zebra είναι διαθέσιμα σε περιορισμένη έκδοση των 50 τεμαχίων και μόνο μετά από αίτηση (σε 30 ημέρες από την παραλαβή) σε ορισμένα επιλεγμένα σημεία πώλησης. Τα διαθέσιμα μεγέθη κυμαίνονται από XS σε XXL και οι τιμές απόκτησής τους στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, είναι 610 ευρώ για την έκδοση Zebra SZ-F και 749 ευρώ για το Viper GT Zebra.

 

????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ