net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το απόλυτο όχημα για τους αμμόλοφους!

Μην είναι trike; Μην είναι snow-mobile; Όχι! Είναι sand-mobile και αποτελεί «καρπό» της συνεργασίας των εταιρειών Platune και Swiss Arm AG. Με ισχύ 160 ίππων, επιτάχυνση 0-100 σε 2,8 δευτερόλεπτα και τελική 185 χλμ. / ώρα, «τρώει» τις έρημους και τους αμμόλοφους για πρωινό!

 
Εύκολα θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει το Sand-X 800 T-ATV ως ένα μεταποιημένο snow-mobile για κίνηση στην άμμο. Η ερπύστρια στο πίσω μέρος και οι δύο διατεταγμένοι σαν πέδιλα τροχοί μπροστά, μπερδεύουν τους παρατηρητές. Όμως το όχημα αυτό κατασκευάστηκε εξ αρχής για αποκλειστική κίνηση σε πεδία τέτοιου είδους…αμμώδη δηλαδή. Ο κινητήρας του κατασκευάζεται από τη Rotax, είναι δίχρονος και δικύλινδρος με χωρητικότητα 800 κ.εκ., ενώ η ισχύς του μεταδίδεται στην ερπύστρια μέσω CVT αυτόματης μετάδοσης.

Με συνολικό βάρος 210 κιλά, ισχύ 160 ίππων και απίστευτη δυνατότητα πρόσφυσης, τα στοιχεία των επιδόσεων που δίνουν οι κατασκευαστές, δεν ακούγονται παράλογα πάντως. Και επειδή στην έρημο εκτός από το νερό σπανίζει και η βενζίνη (και το διχρονόλαδο…), το Sand-X 800 T-ATV προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 350 χιλιομέτρων, ότι πρέπει δηλαδή για πηγαίνει κανείς από όαση σε όαση χωρίς να αγχώνεται. Η αλήθεια είναι βέβαια πως το όχημα δεν κατασκευάστηκα ακριβώς για διασκέδαση, αλλά για στρατιωτικούς σκοπούς και φύλαξη. Άλλωστε στη λίστα των αξεσουάρ του εκτός από GPS, προβολείς και κάμερες, διατίθενται και…πολυβόλα!

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ