net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι πρώτες φωτογραφίες της μοτοσικλέτας!

Μόλις προ ημερών δημοσιεύσαμε τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Honda, οι οποίες επιβεβαίωναν την πρόθεση της εταιρείας να παρουσιάσει το νέο VFR 1200 το φθινόπωρο. Τώρα πλέον μας προέκυψαν και φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν τη μοτοσικλέτα σε διαδικασία δοκιμών.

 
Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε απομονωμένη περιοχή των H.Π.Α., ενώ μόλις οι άνθρωποι της Honda αντιλήφθηκαν την παρουσία των…paparazzi, έβαλαν βιαστικά τη μοτοσικλέτα σε ένα φορτηγό και εξίσου βιαστικά απομακρύνθηκαν.

Το νέο VFR 1200 παρουσιάζει όντως κάποια κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με το V4 Concept, όπως ακριβώς είχε τονίσει και ο γενικός διευθυντή ςτης Honda, κ. Shigeru Takagi σε πρόσφατη συνέντευξη του. Φυσικά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την τελική μορφή του μοντέλου αφού πρόκειται για μοτοσικλέτα προ-παραγωγής, όμως ο προβολές και η εμπροσθόβαρη σχεδιαστική κατανομή, θυμίζουν έντονα το πρωτότυπο που είδαμε στην EICMA το 2008.

Το μονόπρατσο ψαλίδι παραμένει ως κλασσική «VFR αξία» εντύπωση όμως προκαλεί το ότι (τουλάχιστον σε αυτές τις φωτογραφίες) δεν διακρίνεται τελική μετάδοση με αλυσίδα. Το γεγονός αυτό έχει πυροδότηση μια αλυσιδωτή αντίδραση φημολογιών και σεναρίων, που θέλουν το νέο VFR να έχει τελική μετάδοση με άξονα ή ακόμα και με το υδραυλικό σύστημα του DN-01.

Κάτι άλλο που ακούγεται έντονα, είναι ότι στη νέα μοτοσικλέτα της Honda θα υπάρχει η δυνατότητα παύσης της λειτουργίας του ζεύγους των πίσω κυλίνδρων, όταν οι συνθήκες δεν απαιτούν το μέγιστο της ισχύος του κινητήρα. Εν ολίγοις, αν το VFR 1200 χρησιμοποιείται για commuting, βόλτες ή χαλαρό τουρισμό ο κινητήρας του θα λειτουργεί σαν δικύλινδρος σε σειρά, με χωρητικότητα 600κ.εκ. επιτυγχάνοντας μεγάλη οικονομία καυσίμου και ομαλή απόδοση της ισχύος του.

Στο «χρηματιστήριο» φημολογιών σχετικά με το νέο VFR 1200 «γερά χαρτιά» αποτελούν επίσης η ύπαρξη C-ABS (λογικό και αναμενόμενο), το ride-by-wire γκάζι, καθώς και ο αερόσακος, όπως αυτός που τοποθετείτε στη Goldwing 1800.

Οι φωτογραφίες σε κίνηση δημοσιεύθηκαν από το Leftlanenews.com, ενώ οι στατικές στην εφημερίδα MCN.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ