net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Έτοιμο το φθινόπωρο, στην αγορά το 2010!

Επιτέλους έχουμε τις πρώτες επίσημες -και συγκεκριμένες- δηλώσεις σχετικά με τη πολύ-αναμενόμενη μοτοσικλέτα της Honda, μετά από τη παρουσίαση του V4 Concept το Νοέμβριο. Οι πληροφορίες είναι επιβεβαιωμένες 100%, αφού προέρχονται από τον γενικό διευθυντή της Honda, κ. Shigeru Takagi.

 
Το «γαϊτανάκι» φημολογιών και εικασιών που ακολούθησε μετά από τη παρουσίαση του V4 Concept στην Eicma, δεν είχε προηγούμενο. Η μοτοσικλέτα της οποίας το έδαφος προετοίμασε αυτό το πρωτότυπο συζητήθηκε όσο καμία άλλη, με τις πληροφορίες από πλευράς Honda να διατίθενται με το σταγονόμετρο και χωρίς να συγκεκριμενοποιούν σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Μετά λοιπόν από οκτώ μήνες γενικολογιών, έχουμε τα πρώτα επίσημα στοιχεία για τη νέα μοτοσικλέτα!

Η χωρητικότητα του V4 κινητήρα θα είναι 1200 κ.εκ. και η τελική της μορφή θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο, ενώ η διάθεση της στην αγορά θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2010. Παρ΄ όλο που αυτή η τάξη κυβισμού φωτογραφίζει μια μοτοσικλέτα που θα αντικαταστήσει τόσο το VFR 800, όσο και το CBR1100XX Blackbird, o κος Takagi δηλώνει πως πρόκειται για ένα «νέο είδος», που κακώς λογίζεται σαν ο αντικαταστάτης κάποιου μοντέλου.

Συγκεκριμένα σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο γενικός διευθυντής της Honda δήλωσε τα εξής:

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η μοτοσικλέτα θα σημάνει την απαρχή μιας νέας εποχής. Θα αποτελέσει την πρώτη εκπρόσωπο από μια σειρά μοτοσικλετών «νέου είδους», που θα διέπονται φυσικά από τη φιλοσοφία της Honda. Σας διαβεβαιώνω ότι πρόκειται για μια μοτοσικλέτα που θα αγγίζει την τελειότητα, όπως ακριβώς τη ζήτησαν οι πελάτες μας. Γνωρίζουμε ότι πολλοί μοτοσικλέτες πιστεύουν πως πρόκειται για την αντικαταστάτρια του VFR800 και του Blackbird, ωστόσο εμείς δεν συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη. Δεν πρόκειται να αντικαταστήσει κανένα μοντέλο και αυτό γιατί πρόκειται για κάτι πολύ ξεχωριστό και μοναδικό. Η μοτοσικλέτα θα διαφέρει από το V4 concept, ωστόσο θα υπάρχουν κοινά και άμεσα αναγνωρίσιμα στοιχεία μεταξύ των δύο μοντέλων. Το πρωτότυπο άλλωστε, θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα και για την παρουσίαση άλλων μοντέλων.»

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ