net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To Honda Cub 50 γίνεται 50 χρόνων!

Ποιος το περίμενε αλήθεια πως ένα δίτροχο που σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει απλές ανάγκες μετακίνησης οικονομικά, αξιόπιστα και…ανθεκτικά, θα αποτελούσε μια από τις πιο σημαντικές μοτοσικλέτες της ιστορίας, συνεχίζοντας να παράγεται επί 50 συναπτά έτη αδιάκοπα;

 
Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 1958, όταν το πρώτο Cub 50 ολοκλήρωσε την πορεία τους στις γραμμές παραγωγής, της μικρής –εκείνη την εποχή- εταιρείας Honda. Επρόκειτο για το πρώτο «παπί» της ιστορίας με μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα χωρητικότητας 49 κ.εκ. και απόδοση 4,5 ίππων.

Από τότε, περισσότερα από 60 εκατομμύρια Cub 50 πωλήθηκαν παγκοσμίως, αποτελώντας τον θεμελιώδη λίθο για την γιγάντωση της Honda. Αμέτρητοι ήταν οι αναβάτες που πραγματοποίησαν τα πρώτα τους μοτο…χιλιόμετρα στην σέλα ενός Cub 50, το οποίο με την ευκολία του στην οδήγηση και την οικονομία του στην χρήση και την κτήση, αποτέλεσε τον καλύτερο πρεσβευτή της μοτοσικλέτας, εισάγοντας πολλούς ανθρώπους στον μαγικό κόσμο των δύο τροχών.

Το Cub 50 συνεχίζει να παράγεται κα να διατίθεται σε διάφορες αγορές του κόσμου συμπληρώνοντας πλέον τα 50 του χρόνια, έχοντας στα σίγουρα θέση δίπλα σε πολύ πιο τεχνολογικά προηγμένα και ακριβά μοντέλα, στο πάνθεον των σημαντικότερων μοτοσικλετών της ιστορίας.

Για την επέτειο των 50 χρόνων του Cub 50, η Honda έχει ετοιμάσει μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο εργοστάσιο του Kumamoto, όπου το θρυλικό μοτοσικλετάκι συνεχίζει να παράγεται για τις ανάγκες της Ιαπωνικής αγοράς.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ