net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Kawasaki κατάφερε να κερδίσει τις 24 ώρες του Le Man.

Ικανοποιημένοι έδειχναν στο βάθρο οι αναβάτες και των τριών ομάδων.

Παρά την πρώτη που είχε η ομάδα της Kawasaki κατάφερε να το ξεπεράσει και να πάρει την καρό σημαία.

O ταχύτατος Guy Martin και η εκπληκτική ιδιωτική ομάδα R2CL κέρδισαν μια πανάξια 2η θέση.

24ωρο Le Mans: 4η σερί νίκη για Kawasaki!

Κυρίαρχη στον θρυλικό αγώνα αντοχής ήταν για άλλη μια φορά η ομάδα της Kawasaki κατακτώντας την 4η σερί νίκη της. Παγκόσμια πρωταθλήτρια αντοχής και για φέτος η ομάδα της Suzuki.

 
Επεισοδιακός ήταν ο 36ος αγώνας αντοχής που πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Bugatti Circuit, τμήμα θρυλικού του Circuit de la Sarthe που βρίσκεται κοντά στη διάσημη γαλλική πόλη. Πολλές οι πτώσεις από όλους σχεδόν τους πρωταγωνιστές, αλλά και πολλές εγκαταλείψεις έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στις φετινές 24ώρες διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα.

Η 4η σερί νίκη για την ομάδα της Kawasaki ήταν και η 4η νίκη στο θρυλικό αγώνα για τον γάλλο αναβάτη της ομάδας Gregory Leblanc και ήρθε παρά την πτώση του ομόσταυλού του Fabien Foret το απόγευμα του Σαββάτου. Αυτό έγινε χάρη στην προσπάθεια που κατέβαλε ο τρίτος αναβάτης της ομάδας, Nicolas Salchaud, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούσαν το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

Πιο άτυχη από όλους, καθώς έδειχνε ότι μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη με αξιώσεις, η ομάδα της BMW Motorrad France Team Thevent με αναβάτες τους Sebastien Gimbert, Sylvain Barrier και Josh Waters. Ήταν επικεφαλής στις πρώτες 9 ώρες του αγώνα αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω προβλημάτων στο κιβώτιο της γερμανικής μοτοσικλέτας.

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η προσπάθεια της ιδιωτικής ομάδας R2CL που την έφερε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μετά από έναν αλάνθαστο αγώνα. Οι αναβάτες της, Guy Martin, Gwen Giabbani και Dylan Buisson δεν έδειξαν να πτοούνται από τις εργοστασιακές ομάδες και χωρίς να σημειώσουν κάποιο λάθος πήραν μια πανάξια 2η θέση επτά γύρους πίσω από την ομάδα της Kawasaki.

Στην 3η θέση, μόλις δύο γύρους πίσω από την R2CL βρέθηκαν οι David Checa, Kenny Foray και Matthieu Lagrive της Yamaha France GMT 94 Michelin Yamalube. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αναβάτες της γαλλικής ομάδας σημείωσαν κάποιες μικρές πτώσεις και πέρασαν αρκετή ώρα στα πιτς για τις επισκευές μην μπορώντας να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Suzuki Endurance Racing Team, με αναβάτες τους Vincent Philippe, Julien Da Costa και Alex Cudlin είχε έναν απογοητευτικό αγώνα. Μια πτώση τους στοίχισε πάρα πολύ χρόνο στα πιτς για την επισκευή της μοτοσικλέτας (επέστρεψαν στον αγώνα 70 γύρους πίσω από τους πρωτοπόρους) και το μόνο που κατάφεραν ήταν τερματίσουν στην 12η θέση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα (26η στον αγώνα) μια θέση που ήταν αρκετή για να τους δώσει το πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το 13ο Παγκοσμιο πρωτάθλημα αντοχής για την ιαπωνική εταιρία με τη 2η θέση να πηγαίνει στην Yamaha France GMT 94 Michelin Yamalube και την τρίτη στην SRC Kawasaki η οποία όμως συμμετέχει μόνο στον 24ωρους αγώνες του Le Man και στο Bol d Or.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ