net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ιδού! Το ηλεκτρικό Brammo Empulse, πλέον με ρούχα της Victory, έτοιμο για αγώνα στο Isle of Man TT.

Η μοτοσικλέτα έχει ελάχιστες διαφορές σε σχέση με το Empulse, τουλάχιστον οπτικά, ενώ είναι ελαφρώς αποδυναμωμένη για να βγάλει την απόσταση.

Σοβαροί χρωματισμοί για τη μοτοσικλέτα της Victory, με την οποία θα τρέξουν οι κορυφαίοι αναβάτες William Dunlop και Lee Johnston.

Πολύ πιο "καγκούρικη" η βαφή του προγόνου Brammo Empulse, καθώς η γνωστή Icon ήταν ο κύριος χορηγός.

Μία ακόμη παραλλαγή της Empulse, δια χειρός Icon.

Η Icon είχε βάλει το χεράκι της και στο stunt βίντεο με τα drifting cruisers που σας παρουσιάσαμε λίγο καιρό πριν.

Ηλεκτρική Victory στο TT Zero!

Η Victory Motorcycles ανακοίνωσε την πρόθεση της να συμμετέχει στο Isle of Man TT 2015, με μια... ηλεκτρική αγωνιστική πρωτότυπη μοτοσικλέτα και αναβάτες τους William Dunlop, και Lee Johnston.

 
Μετά την εξαγορά της Brammo από τη μαμά Polaris, ήρθε η ώρα για τη Victory Motorcycles να κάνει την πιλοτική της είσοδο στο Isle of Man TT. Αυτή θα είναι παράλληλα η πρώτη φορά που η εταιρεία θα συμμετάσχει σε αγώνες μοτοσικλέτας στην Ευρώπη, και φυσικά η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει σε αγώνες ηλεκτρικών μοτοσικλετών.

H Parker που κατασκευάζει τον κινητήρα είναι σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Victory ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών τεχνολογιών και συστημάτων, και θα παρέχει στη Victory για την προσπάθεια της στο νησί, τον υψηλών επιδόσεων GVM PMAC κινητήρα που θα χρησιμοποιήσουν οι 2 μοτοσικλέτες της. Θυμίζουμε πως οι κινητήρες της Parker (οι ίδιοι που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρότινος οι αγωνιστικές μοτοσικλέτες της Brammo) είναι οι πρώτοι υγρόψυκτοι ηλεκτρικοί κινητήρες παραγωγής. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως το μοτέρ που θα χρησιμοποιηθεί στο ΤΤ θα είναι ελαφρώς αποδυναμωμένο, από τους 173 hp στον πίσω τροχό, στους 150, ώστε να βγάλει τη διαδρομή η μπαταρία. Μέχρι σήμερα η Brammo είχε πάρει μέρος στο ΤΤ μόνο το 2009, και όχι με την Empulse, στον πρώτο αγώνα ηλεκτρικών μοτοσικλετών που είχε γίνει στο Isle of Man, το 2009, κάτω από την "ομπρέλα"¨της διοργάνωσης TTXGP.

"Όλη η ομάδα της Victory είναι ενθουσιασμένη που θα γράψει ιστορία με αυτή την προσπάθεια", δήλωσε ο Rod Krois, Γενικός Διευθυντής της αμερικάνικης εταιρείας. "Ξέρουμε πως η εμπειρία του William Dunlop, και η συνεχής εξέλιξη αυτής της μοτοσικλέτας από τη Victory σε συνεργασία με την Parker θα μας εκτοξεύσει σε ένα δυνατό μέλλον, με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες."

Θυμίζουμε πως οι μοτοσικλέτες της κατηγορίας SES TT Zero Challenge ολοκληρώνουν ένα γύρο της διαδρομής των 37.73 μιλίων στο Isle of Man, ενώ το event του 2015 έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου 2015.

"Είμαι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος που θα τρέξω με αυτό το πρωτότυπο στο νησί", είπε ο William Dunlop. "Οι ηλεκτρικοί κινητήρες έχουν πολλά πλεονεκτήματα, και το νησί του Man αποτελεί μια από τις πιο σκληρές δοκιμές στους αγώνες μοτοσικλέτας."

Ο Lee Johnston θα αποτελέσει τον δεύτερο αναβάτη της Victory Racing στον αγώνα SES TT Zero, και δήλωσε με τη σειρά του ενθουσιασμένος που θα γράψει ιστορία, με το πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο της Victory. "Είναι υπέροχο να αποτελείς μέρος του ανερχόμενου ηλεκτρικού κινήματος!"
   
Από την πλευρά του, ο Ben Furnish της Parker Hannifin δήλωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε με τη Victory Motorcycles στο ιστορικό αυτό γεγονός, με τους συγκεκριμένους ταλαντούχους αναβάτες. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε με τη Victory για να εξελίξουμε ηλεκτρικούς κινητήρες υψηλών επιδόσεων για τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες της."

Σημειώνεται πως οι τεχνικοί της Victory έχουν ήδη προχωρήσει σε δοκιμές της μοτοσικλέτας σε περιβάλλον πίστας στις Η.Π.Α., εξελίσσοντας περαιτέρω ηλεκτρονικά, πλαίσιο και αναρτήσεις.

Μεγάλο ενδιαφέρον κρύβεται πίσω από την είδηση, καθώς πέρα από την είσοδο της Victory σε αγώνες, και μάλιστα με ηλεκτρική μοτοσικλέτα (που ουσιαστικά αποτελεί μια εξελιγμένη εκδοχή της Brammo Empulse R), όλα δείχνουν πως η εταιρεία έχει βάλει πλώρη για κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσικλετών παραγωγής με τη συνεργασία της Parker, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ηλεκτρικό μέλλον της. Παράλληλα εντύπωση προκαλεί η ξαφνική εμπλοκή της εταιρείας με ένα project που καμία απολύτως σχέση δεν έχει με το γνωστό premium Cruiser προφίλ της. 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ