net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Yamaha YBR125

Honda CBF 125i

Suzuki DR 125 SM

Kymco Quannon 125

Yamaha XT125R

Beta RR 125

Honda CBR 125R

Beta Alp 125

Yamaha YZF-R125

KTM Duke 125

Suzuki RV125 VanVan

Derbi Terra Adventure 125

Derbi GPR 125

Honda CBR 250R

Aprilia SX 125

Kawasaki KLX 250S

Kawasaki Ninja 250R

17 μοτοσικλέτες έως 5.000 ευρώ

Στις απαιτήσεις των καιρών, οι περισσότεροι κατασκευαστές ανταποκρίνονται με οικονομικά και αξιόπιστα μοντέλα, προκειμένου οι αγοραστές να μη χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν μία μοτοσικλέτα που προορίζεται για τη δουλειά τους ή για τις βόλτες τους.

 
Yamaha YBR125
Τιμή: 2,450 ευρώ
Μπορεί να μην είναι το πιο μοντέρνο ή στιλάτο μηχανάκι που κυκλοφορεί στους δρόμους, όμως όσον αφορά στη χαμηλή τιμή που συνοδεύει αυτό το «εργαλείο» για τις εντός πόλης δουλειές και για τους αρχάριους του χώρου, το Yamaha YBR125 διαθέτει το “value for money”. Απλό και πρακτικό, το μικρό Yamaha είναι ο καλύτερος σύντροφος για την πόλη. Ο αερόψυκτος, τετράχρονος κινητήρας του είναι σπιρτόζος και διαθέτει αρκετή δύναμη για να σας μετακινήσει στους αστικούς και επαρχιακούς δρόμους με έναν καλό ρυθμό. Το Yamaha YBR125 είναι πολύ ελαφρύ, ενώ εντυπωσιάζει με τον πολύ καλό χειρισμό του συγχωρώντας εύκολα λάθη και βοηθώντας τον αναβάτη να εξασκηθεί στις στροφές. Οι αναρτήσεις του είναι βασικές, αλλά αποδοτικές, ενώ τα φρένα του είναι αρκετά καλά, ιδιαίτερα το μπροστινό.

Honda CBF 125i
Τιμή: 2,550 ευρώ
Το 125άρι CBF έχει κατασκευαστεί για να καλύπτει τις βασικές ανάγκες μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον. Ο φιλικός του χαρακτήρας είναι ιδανικός γι’ αυτούς που ψάχνουν κάτι οικονομικό -σε χρήση και συντήρηση- για τη καθημερινή τους μετακίνηση. Η θέση οδήγησης είναι αρκετά βολική, με το τιμόνι να βρίσκεται ψηλότερα σε σχέση με τις πιο σπορ προτάσεις της ιαπωνικής εταιρίας στα 125 κ. εκ. Η χαμηλή σέλα και το μικρό του βάρος, θα κάνουν τους αρχάριους αναβάτες να νιώσουν πολύ άνετα πάνω στο CBF και αυτό θα τους ανταμείψει με ευελιξία και πολύ χαμηλή κατανάλωση στους μποτιλιαρισμένους δρόμους της πόλης. Παρά τις μαζεμένες του διαστάσεις, η Honda έχει φροντίσει να εξοπλίσει το CBF με μία σειρά από αξεσουάρ (ψηλότερη ζελατίνα, top case) που το κάνουν ακόμη πιο πρακτικό.

Suzuki DR 125 SM
Τιμή: 2,895 ευρώ
Καλώς ορίσατε στο χώρο της μοτοσικλέτας! Το DR 125SM, είναι μία από τις ιδανικότερες επιλογές για τους νέους οδηγούς που θέλουν το συντομότερο δυνατό να έρθουν σε επαφή με το χειρισμό και τις διαστάσεις μιας μεγάλης μοτοσικλέτας. Είτε για να το κρατήσουν για πάντα σαν παιχνίδι και εργαλείο πόλης, είτε για να προχωρήσουν αργότερα στην απόκτηση μιας μοτοσικλέτας περισσότερων κυβικών έχοντας μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία. Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα 125άρια του ανταγωνισμού στην κατηγορία, είναι ένα από τα πιο στιβαρά και καλοστημένα δίκυκλα που κυκλοφορούν στην αγορά. Οι επιδόσεις του δεν θα συναρπάσουν, όμως αυτό είναι κάτι που γνωρίζει εξ αρχής όποιος επιλέγει μοτοσικλέτα σε αυτά τα κυβικά. Αυτό που θα προσφέρει όμως, είναι άπειρα χιλιόμετρα παιχνιδιού και μετακίνησης μέσα στην πόλη με άνεση και πάνω απ΄ όλα ασφάλεια.

Kymco Quannon 125
Τιμή: 2,940 ευρώ
To Quannon είναι μια μικρή entry level μοτοσικλέτα 125 κ.εκ. που φιλοδοξεί να κλέψει καρδιές, χάρη στην ευκολία που προσφέρει, στις ικανοποιητικές επιδόσεις αλλά και στη χαμηλή του τιμή. Η KYMCO Quannon, ουσιαστικά, ήταν η απάντηση σε όσους είχαν ανάγκη από ένα αξιόπιστο, ελαφρύ, φιλικό προς τους αρχάριους δίτροχο που θα είχε τις διαστάσεις μιας μοτοσικλέτας για ενήλικες. Η λειτουργία του κινητήρα είναι γραμμική και χωρίς πολύ θόρυβο, ενώ τα καταφέρνει μια χαρά με το σύστημα αναρτήσεων/ φρένων του.

Yamaha XT125R
Τιμή: 3,180 ευρώ
Με το XT125R, μπορεί κανείς να ακολουθήσει την περιπέτεια παντού. Από τις χωμάτινες διαδρομές στην εξοχή, μέχρι τους δρόμους της πόλης σε ώρα αιχμής. Όπου και αν θέλει κανείς να πάει, το μικρό XT θα τον φτάσει στον προορισμό του. Τα χαρακτηριστικά που το κάνουν τόσο ευπροσάρμοστο είναι, οι μεγάλων διαδρομών αναρτήσεις του, η μεγάλη απόσταση του κινητήρα από το έδαφος, η φιλική για τους αρχάριους τετράχρονη δύναμη, η εκκίνηση με μίζα και το εργοστασιακό motocross στιλ. Όλα αυτά το κάνουν μία από τις οικονομικότερες επιλογές στη κατηγορία του και ιδανικό για την καθημερινή μετακίνηση ή τις μικρές εξορμήσεις.

Beta RR 125
Τιμή: 3,340 ευρώ
Το Beta RR 125 κάνει ό,τι μπορεί για να τραβήξει την προσοχή των νέων αναβατών enduro και όλα δείχνουν ότι, πέρα από την εντυπωσιακή εμφάνιση, διαθέτει και την ουσία για να πράξει κάτι τέτοιο με επιτυχία. Κύριο στοιχείο που το διακρίνει είναι η φιλικότητα κάτω από όλες τις συνθήκες, την οποία και μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο ο άπειρος αναβάτης και να εξελιχθεί πιο γρήγορα από όσο υπολόγιζε. Σε συνδυασμό με τη χαμηλή του τιμή, αποτελεί μία πρώτης τάξεως επιλογή που έχει πολλά να σου δώσει, χωρίς να ζητάει πολλά σε αντάλλαγμα.

Honda CBR 125R
Τιμή: 3,450 ευρώ
Το CBR125R διαθέτει πολλά στοιχεία για να δελεάσει το νεαρό σε ηλικία κοινό στο οποίο, κυρίως, απευθύνεται, αλλά και τους νέους στη καρδιά! Η εμφάνισή του είναι «πολεμική» και δανείζεται τα περισσότερα στοιχεία της από τα μεγαλύτερα RR των 600 και 1000 κ. εκ. της ιαπωνικής εταιρίας. Η δική του πίστα βέβαια, είναι οι δρόμοι της πόλης. Σε αυτό το περιβάλλον, λίγες μοτοσικλέτες είναι ικανές να σταθούν δίπλα του και σίγουρα δεν θα το κάνουν με την ίδια ευκολία. Το μικρό του πλάτος, αλλά και η ανάλαφρη αίσθηση που δίνει στον αναβάτη του, το κάνουν αχτύπητο στους ελιγμούς αλλά και στη σιγουριά που προσφέρει στους πιο μικρόσωμους. Η ποιότητα κατασκευής είναι τυπική Honda και γίνεται εμφανής, τόσο στα πλαστικά, όσο και στα μεταλλικά του μέρη.

Beta Alp 125
Τιμή: 3,490 ευρώ
Το νέο Alp 125 διατηρεί τα χαρακτηριστικά του με την αξιοπιστία και την οικονομική κατανάλωση και δέχεται επιπλέον πρωτοποριακές λειτουργίες. Η κατασκευή αυτής της μοτοσικλέτας βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο που, χάρη στις νέες του αναρτήσεις, συνδυάζει πολύ καλό χειρισμό, εντός και εκτός δρόμου, αλλά και εντυπωσιακή ευελιξία. Είναι διασκεδαστικό για τις καθημερινές μετακινήσεις, ενώ ακόμη πιο σημαντική είναι η απόλυτη ασφάλεια που προσφέρει και στη χωμάτινη οδήγηση. Ο σχεδιασμός του είναι ολοκαίνουργιος. Με μικρές διαστάσεις και αθλητικό look, το Alp 125 ξεχωρίζει για την αυθεντικότητα του ανάμεσα σε μοντέλα με δυναμική εμφάνιση.

Yamaha YZF-R125
Τιμή: 3,500 ευρώ
Μια entry level μοτοσικλέτα που προσφέρει σχεδόν τα πάντα: sport αισθητική, εμφάνιση μεγαλύτερου μοντέλου, οικονομία, ικανοποιητικές επιδόσεις και φιλικότητα. Το Yamaha YZF-R125 μπορεί εύκολα να σε πείσει ότι κρύβει περισσότερα κυβικά κάτω από τα πλαστικά του, χάρη στην εμφάνισή του. Ωστόσο, πρόκειται για ένα μοτοσικλετάκι 125 κ.εκ. που θα σε δει όχι με άγριες ορέξεις, αλλά με κατανόηση και φιλικότητα. Η ισχύς του βρίσκεται στο ρετιρέ της κατηγορίας, αλλά ο κινητήρας δεν τρομάζει με τη συμπεριφορά του και το τύπου Deltabox πλαίσιο, σε συνδυασμό με το μεγάλο μεταξόνιο και τις καλές αναρτήσεις, προσδίδει στο R125 όχι μόνο σταθερότητα, αλλά και τα εφόδια να κινηθεί σαν ένα μικρό διαβολάκι μέσα στην πόλη. Βέβαια, μπορεί να μην είναι το πιο πρακτικό της κατηγορίας, αλλά προσφέρει πολύ περισσότερα απ’ όσα δείχνει.

KTM Duke 125
Τιμή: 3,890 ευρώ
Στο θέμα της τιμής, το ΚΤΜ Duke 125 συνεχίζει να εκπλήσσει. Για ένα εξελιγμένο μοντέλο με υπερσύγχρονο κινητήρα και περιφερειακά τόσο υψηλού επιπέδου που φέρει στα πλαστικά του το σήμα της αυστριακής εταιρείας, θα περίμενε κανείς να πληρώσει αρκετές χιλιάδες ευρώ για να το αποκτήσει. Ωστόσο, η τιμή του μικρότερου μέλους της οικογένειας Duke ανέρχεται στα 3.890 ευρώ και αυτό το κάνει απόλυτα εφικτό για τον ανήσυχο teenager.

Suzuki RV125 VanVan
Τιμή: 3,995 ευρώ
Μπορεί από εμφάνιση και χειρισμό να μας ταξιδεύει πίσω στις αρχές του ΄80, αλλά για μια μοτοσικλέτα όπως αυτή, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητα κακό. Είναι άνετη, ασφαλής και γενικά, ένα πολύ καλό δίτροχο για τη μετακίνηση μέσα στην πόλη. Αν και η τιμή (3.495 ευρώ) του VanVan είναι κάπως "τσιμπημένη" για την κατηγορία του, σίγουρα θα εκτιμήσουν τις ικανότητές του όσοι κυκλοφορούν καθημερινά στους αστικούς και επαρχιακούς δρόμους και κυρίως, όσοι το επιλέξουν για πρώτη τους μοτοσικλέτα. Τέλος, παρά το on-off στιλ που φέρει, οι σκληροί δρόμοι της πόλης, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι, είναι το "σπίτι" του.

Derbi Terra Adventure 125
Τιμή: 4,050 ευρώ
Το Terra Adventure είναι μία πολύ ευχάριστη μοτοσικλέτα και αποτελεί τρανή απόδειξη ότι δε χρειάζονται πολλά κυβικά ή χρήματα για να νιώσει κανείς περιπετειώδης και ξεχωριστός. Τα χαρίσματά του είναι αρκετά και θα εκτιμηθούν δεόντως από τους μικρότερους σε ηλικία. Λόγω του μεγέθους, αλλά και της χρηστικότητάς του, μπορεί να απευθυνθεί και σε ένα μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό που ψάχνει για μία πραγματική μοτοσικλέτα με μικρή κατανάλωση και χαμηλό κόστος συντήρησης. Στην πόλη, το μικρό Adventure θα τα καταφέρει περίφημα, αφού έχει το απαραίτητο "ανάστημα" για να βγάλει τον ιδιοκτήτη του ασπροπρόσωπο στο φανάρι, όσον αφορά στο πρεστίζ. Βέβαια, πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι, φέρει όλα τα χαρίσματα μιας ελαφριάς και καλοζυγισμένης κατασκευής που απαιτούνται για γρήγορη και άνετη κίνηση σε αυτές τις συνθήκες. Παράλληλα, μπορεί να ανεβοκατέβει οποιοδήποτε πεζοδρόμιο, να κρατήσει ξεκούραστους αναβάτη και συνεπιβάτη, ακόμη και σε μικρά ταξιδάκια, ενώ δεν θα πει όχι ούτε στους χωματόδρομους, ακόμη και αν αυτοί βρίσκονται σε κακή κατάσταση, αποτελώντας ιδανικό όχημα για διακοπές σε νησί.

Derbi GPR 125
Τιμή: 4,110 ευρώ
Το Derbi GPR 125 πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της αγοράς. Από τη μία, αποτελεί ένα entry level που προορίζεται για αρχάριους αναβάτες, με βασικό χαρακτηριστικό του τη φιλικότητα. Από την άλλη, στοιχεία του όπως το πλαίσιο, οι αναρτήσεις και τα φρένα, έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν ακόμη και σε αγώνες (πράγμα που κάνουν, στη νεοσύστατη κατηγορία των 125 4Τ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα). Οι δύο αυτές προσωπικότητες του Derbi, το καθιστούν ως ένα από τα καλύτερα σχολεία για τη sport οδήγηση. Και όλα αυτά, με περιτύλιγμα τον ομορφότερο ίσως σχεδιασμό της κατηγορίας και την υψηλή ποιότητα του εξοπλισμού του.

Honda CBR 250R
Τιμή: 4,730 ευρώ
Το μικρό CBR250R έχει στο στόχαστρό του, τόσο τους αρχάριους αναβάτες, όσο και τους πιο έμπειρους που ψάχνουν μια οικονομική πρόταση για καθημερινή χρήση. Η εμφάνισή του δανείζεται στοιχεία από το πολυτελές VFR 1200 αλλά και από τα σαφώς πιο ετοιμοπόλεμα CBR 600/ 1000. Η εργονομία του ταιριάζει στον καθένα, όπως και οι μικρές διαστάσεις του, με το τιμόνι να βρίσκεται σε ξεκούραστη θέση και τη φαρδιά σέλα να στηρίζει σωστά τα μαλακά μόρια. Το μοτέρ του είναι πολιτισμένο σε λειτουργία και διαθέτει ζωηράδα στις χαμηλές και ικανοποιητικότατη δύναμη στις υψηλές στροφές, με το δείκτη του ταχύμετρου να σκαρφαλώνει πάνω τα 160 χλμ./ ώρα. Μέσα στη πόλη κινείται ταχύτατα, λόγω της σωστής κατανομής του βάρους και των μαζεμένων διαστάσεων, στα «πολλά» είναι υποδειγματικά σταθερό και στις στροφές είναι ευχάριστο και προοδευτικό.

Aprilia SX 125
Τιμή: 4,880 ευρώ
Με τους 17” τροχούς και τα sport ελαστικά, το SX βάζει υποψηφιότητα για το βραβείο του καλύτερου “κακού” 125 κ. εκ. supermoto μοντέλου. Λεπτοκαμωμένο και ελαφρύ, το SX δίνει την αίσθηση των επιδόσεων μιας μεγάλης μοτοσικλέτας χωρίς να υπερβαίνει τα όρια της ισχύος που ορίζει ο νόμος. Η εταιρία υποστηρίζει πως ο κινητήρας θα τα δώσει όλα, ακόμα και όταν δουλεύει στα όρια μέσα στη πίστα.

Kawasaki KLX 250S
Τιμή: 4,890 ευρώ
Πρόκειται για ένα μοτοσικλετάκι που όχι μόνο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο στην καθημερινή μετακίνηση, αλλά θα σου χαρίσει και άφθονες ώρες διασκέδασης, είτε οδηγείς στην πόλη, είτε έξω από αυτήν στο χώμα. Το KLX 250S είναι μια παιχνιδιάρικη μοτοσικλέτα που δε θα απογοητεύσει με τις επιδόσεις της παραμένοντας, σε κάθε περίπτωση, προβλέψιμη και ικανή να εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Ο άπειρος αναβάτης της θα βασιστεί στην ελαστικότητα και στη φιλικότητα του κινητήρα και στο γεγονός ότι, αυτή η φιλικότητα χαρακτηρίζει ολόκληρη την κατασκευή. Τα φρένα του είναι δυνατά, αλλά δε θα τρομάξουν, ενώ και οι αναρτήσεις του δε θα προβληματίσουν (μάλιστα, η πίσω ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση, αλλά και την απόσβεση συμπίεσης!). Η γενικότερη συμπεριφορά του θα αποτελέσει μάθημα για το νέο αναβάτη και δεν θα τον απογοητεύσει, ακόμη κι όταν αποκτήσει εμπειρίες.

Kawasaki Ninja 250R
Τιμή: 4,890 ευρώ
Το μικρό Ninja της Kawasaki κατάφερε εξαρχής να γίνει δημοφιλές και αγαπητό, μιας και πρόκειται για μια πραγματικά sport μοτοσικλέτα σε μικρή συσκευασία. Αν και οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες από αυτές ενός sport 125 κ.εκ., το Ninja 250R αποδεικνύεται αρκετά ευέλικτο και εύκολο στην οδήγηση. Ο δικύλινδρος κινητήρας του είναι φιλικός και, πάνω απ’ όλα, ιδιαίτερα ελαστικός. Και φυσικά, δεν λείπουν και οι επιδόσεις, για τις οποίες όμως θα πρέπει να διατηρήσετε ψηλά τη βελόνα του στροφόμετρου. Είτε κινείται γρήγορα, είτε αργά, το Kawasaki παραμένει σταθερό και δεν θα πει όχι και σε μεγάλες κλίσεις που θα έρθουν χάρη στην πολύ καλή συνεργασία πλαισίου και αναρτήσεων. Αποτελεί, σίγουρα, το μοντέλο που θυμίζει περισσότερο ένα μεγαλύτερο supersport, αν και στην ουσία πρόκειται για ένα χρηστικό sport πασπαρτού.

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ