net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Mε scooter στα ελληνικά νησιά!

Οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα έχουν συνδυαστεί στο μυαλό του καθενός μας (και όχι άδικα) με διακοπές σε ένα νησί. Με την ίδια λογική, τα νησιά έχουν συνδεθεί με τα scooter, τα οποία αποδεικνύονται ιδιαίτερα πρακτικά και εύκολα στην εξόρμηση για μπάνιο, τη βραδινή βόλτα, αλλά και τα ταξιδάκια στα αξιοθέατα.

 
Για το λόγο αυτό, συγκεντρώσαμε όχι μόνο προτάσεις για το νέο σας scooter, αλλά και για το νησί των διακοπών σας!

Στο Αγγίστρι με Aprilia Sportcity One 125

Σε ένα μικρό και οικονομικό νησί όπως το Αγγίστρι, το Aprilia Sportcity Οne 125 είναι η προφανής επιλογή, χάρη στην τιμή του, η οποία δεν ξεπερνά τα 2.015 ευρώ!

Τιμή: 2.015 ευρώ

Aγγίστρι
Δείτε οπωσδήποτε: Κάντε τη διαδρομή Σκάλα-Μετόχι-Μύλοι, κατά προτίμηση με τη δύση του ήλιου.
Για μπανάκι: Στην Βοτσαλάδα, παλιό στέκι γυμνιστών, και στην Δραγονέρα.
Για φαγητό: Στη Σκάλα, σε εξαιρετική θέση, το εστιατόριο «Rozys little village» (η κουζίνα της μαμάς Ρόζυς) θα σας ενθουσιάσει, όπως και το δίπλα σε αυτό «Αλκυών». Επίσης, υπάρχει η ταβέρνα «Αγκίστρι». Στους Μύλους να πάτε στην ταβέρνα «Γλάρος».
Διαμονή: «Rozys little village» στο συνοικισμό Σκληρή στη Σκάλα, σε υπέροχο σημείο κοντά στη θάλασσα, με άψογο σέρβις (τηλ.: 22970-91610). «Αλκυών», από τα παλιά στέκια του νησιού (τηλ.: 22970-91377-78). «Κεκρυφάλεια», φιλικό και άνετο (τηλ.: 22970-91596).

Ποιοτικό και άνετο

Μπορεί το Sportcity να αποτελεί «ευκαιρία», ωστόσο ο ιδιοκτήτης του δεν θα χρειαστεί να κάνει εκπτώσεις. Η ποιότητα και η συναρμογή των πλαστικών είναι καλή και η συμπεριφορά του στο δρόμο θα ικανοποιήσει. Η θέση οδήγησης, δεδομένων των διαστάσεων του scooter, είναι άνετη, όμως αναστήματα άνω του 1,80 μ. θα στριμωχτούν. Το επίπεδο πάτωμα, ο γάντζος στην ποδιά, ο αποθηκευτικός χώρος που χωράει ένα full-face κράνος (με δυσκολία είναι η αλήθεια) και η χειρολαβή που ντουμπλάρει και στο ρόλο της mini-σχάρας, προσφέρουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο μεταφορικών ικανοτήτων.

Ελαφρύ, αλλά στιβαρό

Η δύναμη του κινητήρα αποδίδεται στο 100% μετά τα 40 χλμ. και είναι αρκετή για να προσδώσει στο Sportcity One τελική της τάξεως των 120 χλμ./ώρα, με τα 100 χλμ./ώρα να αποτελούν μια εύκολη υπόθεση, ανεξαρτήτως συνθηκών (ανηφόρα - φορτίο - κόντρα αέρας). Το scooter παραμένει σταθερότατο σε αυτές τις ταχύτητες και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στο να διαγράψει με τη φόρα παρατεταμένες στροφές, αφού η εμπιστοσύνη που εμπνέει στον οδηγό του είναι πολύ μεγάλη. Επιπλέον, ελίσσεται με χαρακτηριστική ευκολία, αλλάζει κατεύθυνση με τη σκέψη, περνά τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος άνετα χάρη στους 14άρηδες τροχούς και φρενάρει αποτελεσματικά και με ασφάλεια παντού και πάντα.

Στην Κύθνο με Kymco Like 200i

Η Κύθνος είναι ένα νησί με πολλές άγνωστες ομορφιές. Ο καλύτερος τρόπος για να τις δεις είναι ένα γρήγορο scooter με επιπλέον χώρους, όπως το Kymco Like.

Τιμή: 2.380 ευρώ

Kύθνος
Δείτε οπωσδήποτε: Τον ανόθευτο κυκλαδίτικο οικισμό του Σύλλακα και περπατήστε στα ανηφορικά καλντερίμια του.
Για μπανάκι: Στην Κολώνα, μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του Αιγαίου.
Για φαγητό: Στο «Αραξοβόλι» και το «Κάβο Ντόρο» στα Λουτρά.
Διαμονή: Στο «Πόρτο Κλάρα» στα Λουτρά.

Μη σε ξεγελούν οι διαστάσεις του

Παρά τις μικρές του διαστάσεις, το Like αποδεικνύεται βολικό και άνετο. Ο αναβάτης θα βολευτεί πάνω στη σχετικά φαρδιά σέλα και θα βρει άφθονο χώρο για τα πόδια του. Και οι χώροι θα βρίσκονταν στα χαμηλά στάνταρ της κατηγορίας, αν το Like 200i δεν διέθετε top case στο στάνταρ εξοπλισμό του. Σε αυτό θα χωρέσει άνετα ένα full face κράνος ή άλλα πράγματα, ενώ κάτω από τη σέλα (ο χώρος της οποίας περιορίζεται αρκετά από το ρεζερβουάρ) θα τοποθετηθούν κάποια μικροπράγματα. Τις μεταφορικές δυνατότητες του scooter αυξάνει το βαθύ ντουλαπάκι στην ποδιά, αλλά και ο γάντζος, στον οποίον μπορείς να κρεμάσεις μια τσάντα.

Κάθε μέρα διακοπές!

Ο κινητήρας έχει δύναμη χαμηλά, ώστε να κινηθεί σε χαμηλές ταχύτητες, ακόμη και με δύο άτομα στη σέλα του, ενώ βάρος και διαστάσεις ευνοούν τις επιτόπιες μανούβρες. Ακόμη και όταν οι ταχύτητες αυξηθούν, το Like δεν θα απογοητεύσει. Θα κινηθεί με ευελιξία και σβελτάδα και θα στρίψει (ως ένα σημείο) χωρίς να φοβίσει. Επιπλέον, παρόλο που η κλάση του δεν προορίζεται για ταξίδια, δεν θα πει όχι σε περιαστικές διαδρομές. Εκεί, θα σε εντυπωσιάσει με τη σταθερότητά του, ειδικά, αν λάβεις υπ’ όψιν ότι διαθέτει και top case στο πίσω μέρος. Πλαίσιο και πιρούνι θα κάνουν εξαιρετική δουλειά σε αυτήν την περίπτωση.

Στη Κίμωλο με SYM Symphony 150 SR

Στην Κίμωλο, ένα scooter είναι απαραίτητο, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει έντονο πρόβλημα στάθμευσης στη Χώρα και στην Ψάθη. Η λύση, λοιπόν, θα μπορούσε να είναι το μικροκαμωμένο Symphony 150 SR!

Κίμωλος

Δείτε οπωσδήποτε: Την κατάλευκη Χώρα και τις πλατείες με τα ταβερνάκια της το βράδυ.
Για μπανάκι: Στις παραλίες Δεκάς, Καλαμίτσι και Φυκιάδα.
Για φαγητό: Στην Ψάθη με τραπεζάκια πάνω στο κύμα θα βρείτε τις ταβέρνες «Εχινούσα» και «Κύμα» για το βράδυ. Καλές ταβέρνες υπάρχουν και στη Χώρα.
Διαμονή: Στην Ψάθη προτείνονται τα νοικιαζόμενα δωμάτια «Μύλος του Γιατρού», σε παλιό αναπαλαιωμένο ανεμόμυλο του 1852, κτισμένο σε εξαιρετική θέση, με απίστευτη θέα (τηλ.: 22870-51554).

Επιθετικό και ποιοτικό

Στο εμπρός μέρος του scooter δεσπόζει το φωτιστικό σώμα με το ασυνήθιστο σχήμα. Και ενώ το βλέμμα ανεβαίνει προς τα πάνω, το κλίμα αγριεύει ακόμα περισσότερο, με την επιθετικά σχεδιασμένη, φιμέ, κοντή ζελατινούλα. Οι απειλητικές διαθέσεις του SR εκτείνονται και στην ουρά, που διαμορφώνεται επίσης με γωνίες, ενώ στα πλαϊνά του scooter υπάρχουν δύο καλοσμιλεμένες σχισμές σε ρόλο αεραγωγού.

Σπορτίφ και δυνατό

Η κοντή τελική μετάδοση θα περιορίσει την τελική ταχύτητα του Symphony στα 110 χλμ./ώρα, ωστόσο από στάση και μέχρι τα 100 χλμ./ώρα θα επιταχύνει με την ευκολία που θα επιτάχυνε κάποιο scooter με κινητήρα διπλάσιου κυβισμού. Οι τροχοί των 16 ιντσών, του χαρίζουν καλή οδική συμπεριφορά, γεγονός που θα εκτιμηθεί ακόμα περισσότερο στους κακοσυντηρημένους δρόμους. Το πλαίσιο του Symphony SR είναι αρκετά στιβαρό, με αποτέλεσμα οι ταλαντώσεις και οι απρόβλεπτες συμπεριφορές να αποτελούν δύο χαρακτηριστικά άγνωστα στην καθημερινότητά του. Η «αντίδρασή» του κάτω από όλες τις συνθήκες είναι προβλέψιμη, συνεπώς μπορεί να κινηθεί σβέλτα και με ασφάλεια.

Στην Ελαφόνησο με Honda SH 300i

Η Ελαφόνησος χρειάζεται ένα scooter μεσαίου κυβισμού, ώστε να δείτε όλες τις ομορφιές της και να φτάσετε σε όλες τις παραλίες της. Και το Honda SH έχει όλα τα φόντα!

Τιμή: 4.560 ευρώ

Eλαφόνησος
Δείτε οπωσδήποτε: Μπάνιο στα τροπικά νερά του! Τι άλλο να δείτε! Για μπανάκι: Οπωσδήποτε στον Σίμο και στο Σαρακήνικο.
Για φαγητό: Στην Ελαφόνησο στο λιμάνι θα βρείτε την ψαροταβέρνα «Νταγιάντας», με τα τραπεζάκια πάνω στη θάλασσα.
Διαμονή: Ξενοδοχεία «Lafotel» (τηλ.: 27340-61180) και «Κάπαρι σουίτες» (τηλ.: 27340-61200) και ενοικιαζόμενα δωμάτια «Studio Maniati» με θέα στο λιμάνι (τηλ.: 27340-61190).

Κορυφαίο στο είδος του

Το SH 300i αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα scooter σε όλη την Ευρώπη, αλλά και ένα από τα καλύτερα της κατηγορίας του. Διαθέτει μεγάλους τροχούς, πολύ καλό στήσιμο και επιδόσεις που κυμαίνονται στο ρετιρέ της κατηγορίας των scooter των 300 κ.εκ. Επιπλέον, ξεχωρίζει για έναν ακόμη λόγο. Παρά το γεγονός ότι ο χώρος κάτω από τη σέλα είναι μικρός, οι μεταφορικές δυνατότητες του scooter της Honda είναι μεγάλες, χάρη στο στάνταρ top case, με το οποίο το διαθέτει η εδώ αντιπροσωπεία.

Μικροκαμωμένο, αλλά ισχυρό

Η αισθητική του είναι φρέσκια και βοηθά το μοντέλο να ξεχωρίζει ανάμεσα στις δεκάδες προτάσεις των scooter του ανταγωνισμού. Επιπλέον, οι διαστάσεις του είναι από τις μικρότερες στην κατηγορία, γεγονός που σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς του, την εξαιρετική λειτουργία των φρένων και των αναρτήσεων και τις επιδόσεις του κινητήρα, το καθιστά ευέλικτο, σταθερό και ελαφρύ στο χειρισμό. Πάντως, παρά τις μικρές του διαστάσεις, το SH είναι άνετο. Ο κινητήρας του λειτουργεί βελούδινα και γραμμικά και προσφέρει ικανοποιητικότατες επιταχύνσεις, ειδικά στις χαμηλομεσαίες σ.α.λ. Τέλος, η καλή εικόνα του κινητήρα θα παραμείνει μέχρι ψηλά, επιτρέποντας ταξίδια στο SH.

Στην Πάρο με Peugeot GeoRS 300

Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας που έχει αποκτήσει η Πάρος τα τελευταία χρόνια απαιτεί ένα scooter φινετσάτο, αλλά ταυτόχρονα νεανικό και sport. Με λίγα λόγια, απαιτεί το GeoRS 300.

Τιμή: 4.290 ευρώ

Πάρος

Δείτε οπωσδήποτε: Στον κόλπο της Νάουσας τις περίφημες Κολυμπήθρες, που μοιάζουν με γεωλογικά γλυπτά πάνω στο κύμα, ένα θαλασσινό στολίδι για όλη την περιοχή.
Για μπανάκι: Στη Χρυσή ακτή, στο Δρυό και στα Γλυφά.
Για φαγητό: Στην Παροικιά, ανάμεσα στις άφθονες επιλογές, να αναφέρουμε ενδεικτικά τα εστιατόρια «Πορφύρα», «Παροστιά» και στην παλιά πόλη το δροσερό «Tamarisco».
Διαμονή: Επικοινωνήστε με την ένωση ξενοδόχων Πάρου για όλες τις νόμιμες κλίνες που θα βρείτε στο νησί (τηλ.: 22840-45556), καθώς και με το σύλλογο ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων (τηλ.: 22840-24528).

Sport και φινετσάτο

Η εμφάνιση είναι άκρως δυναμική, χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες και τρικ, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή, ενώ καταφέρνει να συγκινήσει οπτικά ένα αρκετά ετερόκλητο κοινό, με τη διαφορά σε χρόνια των ατόμων που το απαρτίζουν να ξεπερνά τουλάχιστον τα 20. Οι αναρτήσεις είναι σφιχτές, ελέγχουν σωστά το βάρος του scooter και δεν χάνουν τον μπούσουλα ούτε με δεύτερο άτομο στη σέλα ούτε σε δρόμο με συνεχόμενες ανωμαλίες, ακόμη και όταν αυτές βρίσκονται στα γνωστά και υψηλά ελληνικά στάνταρ. Πολύ καλή απόδοση έχουν και τα φρένα, με δύναμη και αίσθηση τόσο από μπροστά όσο και πίσω. Τα ταξιδάκια, το γαλλικό μοντέλο θα τα εκτελέσει με απόλυτη επιτυχία, αφού μπορεί και διατηρεί με άνεση τα 120-130 χλμ./ώρα στο κοντέρ του, χωρίς να κουράζει. Αυτό για το οποίο μπορεί να παραπονεθεί λίγο ο αναβάτης, είναι το σχήμα της σέλας, η οποία τον τοποθετεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο, γεγονός που κουράζει λίγο όταν η συνεχόμενη οδήγηση πλησιάζει τη μία ώρα. Πάντως, το εν λόγω θέμα διορθώνεται εύκολα με μία… έξτρα στάση για αναμνηστικές φωτογραφίες και χάζεμα του τοπίου.

Στα Κύθηρα με Gilera GP 800

Οι μεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν στα Κύθηρα μπορούν να εκμηδενιστούν χωρίς πρόβλημα, χάρη σε ένα μεγάλο scooter, όπως το Gilera GP 800.

Τιμή: 9.805 ευρώ

Κύθηρα

Δείτε οπωσδήποτε: Το κάστρο που κτίστηκε στη νότια πλευρά του νησιού στο ακρωτήριο Τράχηλο, πάνω σε θεμέλια βυζαντινού φρουρίου που προϋπήρχε εκεί, έπαιξε το ρόλο του προστάτη για την ανάπτυξη της Χώρας των Κυθήρων σε ολάκερη πολιτεία.
Για μπανάκι: Στο Καψάλι, στη Φυρή Άμμο και στο Μελιδόνι.
Για φαγητό: Στο Καψάλι, με εξαιρετική θέα, θα βρείτε το μεζεδοπωλείο «Υδραγωγείο». Κατά μήκος της προκυμαίας υπάρχουν αρκετά εστιατόρια και ψαροταβέρνες με τα τραπέζια τους πλάι στο κύμα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε την ταβέρνα «Μάγος».
Διαμονή: Στο «Νόστος» θα μείνετε σε αναπαλαιωμένο αρχοντικό με νεοκλασικές επιρροές (τηλ.: 27360-31056). Επίσης, προτείνουμε το «Corteo», κάτω από το κάστρο, σε παραδοσιακό ενετικό κτίριο (τηλ.: 27360-39139).

Είναι μεγάλο, αλλά δεν το δείχνει!

Το πίσω τμήμα του είναι οπτικά ελαφρύ και αρκούντως sport σχεδιαστικά, αλλά ο συμπαγής όγκος του μπροστινού μέρους προδιαθέτει βαριά αίσθηση. Πας να το κατεβάσεις από το διπλό σταντ και αυτό που υποψιάζεσαι μετουσιώνεται σε πραγματική αίσθηση, προσπαθείς να το σπρώξεις με τα πόδια και πλέον είσαι σίγουρος. Τα 248 στεγνά κιλά του GP800 τα νιώθεις, ευτυχώς είναι συγκεντρωμένα χαμηλά και όχι «σκόρπια», αλλά τα νιώθεις. Ωστόσο, αφού ξεκινήσεις (και προετοιμαστείτε για ένα από τα πιο γνωστά κλισέ), η αίσθηση του βάρους εξαφανίζεται!

Σαν μοτοσικλέτα

To GP800 έχει στιβαρή αίσθηση, αντίστοιχη ενός street μοντέλου, ενώ το «πάτημά» του στο δρόμο είναι σίγουρο. Η ισχύς του, σε συνδυασμό με την αυτόματη μετάδοση, μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες εκπλήξεις στους συνοδοιπόρους στο δρόμο, ειδικά στις εκκινήσεις από στάση. Το σημαντικότερο είναι ότι το GP800 τα κάνει όλα αυτά χωρίς να ζορίζεται, ενώ λόγω του καλού του στησίματος και της ικανοποιητικής κάλυψης από τον αέρα, «κρύβει» πολύ καλά την ταχύτητα, ακόμα και όταν τερματίζει το κοντέρ του στα 220 χλμ./ώρα!

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ