net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Piaggio Beverly 250 VS Honda Innova 125

Οι τρόποι που κάποιος θα επιλέξει να μετακινηθεί από το σημείο Α στο Β είναι πολλοί. Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τα διαθέσιμα μέσα, την ταχύτητα μετακίνησης, την άνεση, το κόστος… Τα δύο πιο καλοπουλημένα μοντέλα της ελληνική αγοράς μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

 
Όταν τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και η διανυόμενη απόσταση περιλαμβάνει την μετακίνηση μέσα στην πόλη, η επιλογή είναι μονόδρομος. Ένα σκούτερ ή ένα παπί είναι ό,τι ιδανικότερο θα μπορούσατε να επιλέξετε. Μικρά, ευέλικτα, ελαφριά, οικονομικά σε κατανάλωση καυσίμου, μα το σημαντικότερο, απαλλαγμένα από συμπλέκτη που θα κουράσει το αριστερό άκρο από τις εκατοντάδες, μέσα σε μία μέρα, αλλαγές ταχυτήτων.

Το ότι εμπορικά αυτές οι μοτοσικλέτες είναι και οι δημοφιλέστερες φαίνονται και από το συγκεντρωτικό πίνακα πωλήσεων που έφερε για άλλη μια χρονιά το παπί της Honda Innova 125 (7.558 δίκυκλα). Πρώτο σε πωλήσεις σκούτερ είναι το Beverly 250 (2.582). Η υπερισχύ τους είναι ξεκάθαρη, αρκεί να αναλογιστούμε πως το δεύτερο κατά σειρά παπί είναι το Crypton της Yamaha με 4.608 κομμάτια και το δεύτερο σκούτερ σε πωλήσεις το Leed 100 με 1.572, χαρίζοντας σε Innova και Beverly διαφορά 2.950 και 1.010 μονάδων αντίστοιχα.

Άλλο ένα αξιόλογο στοιχείο της στατιστικής έρευνας είναι πως το Innova κατέχει την πρώτη θέση στις συνολικές πωλήσεις δικύκλων, ενώ και το Beverly έρχεται μόλις 4ο. Το θέμα μας τώρα είναι ποιες διαφορές και ποια κοινά στοιχεία έχουν αυτές οι δύο διαφορετικής φιλοσοφίας συνοδοιπόροι και ποια αρμόζει καλύτερα στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Διαβάστε το “συγκριτικό” των δύο δημοφιλέστερων δίτροχων στο τεύχος (04/07) του περιοδικού Moto Τρίτη που κυκλοφορεί.

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ