net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Έτοιμος για την έναρξη της σεζόν πριν από τα τελευταία χειμερινά δοκιμαστικά δηλώνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τom Sykes.

O Baz ήταν ευχαριστημένος από τον τρόπο που εξελίσσονται οι δοκιμές και ανυπομονεί επίσης να ξεκινήσει η σεζόν.

Kawasaki, δοκιμές Jerez: Ετοιμοπόλεμη!

Τις δοκιμές της στη Jerez ολοκλήρωσε η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki με τα τρία ZX-10R (το ένα EVO Class) να φέρουν τα επίσημα χρώματα της επόμενης σεζόν. Έτοιμοι δηλώνουν οι Ιάπωνες.

 
Παρά τις μικτές καιρικές συνθήκες ο παγκόσμιος πρωταθλητής Tom Sykes, ο ομόσταυλός του Loris Baz αλλά και ο αναβάτης της κατηγορίας EVO, DaviD Salom έμειναν ευχαριστημένοι από την πρόοδο που έγινε αναφορικά με την εξέλιξη των μοτοσικλετών τους.

Τόσο ο Sykes όσο και o Baz κατάφεραν να γυρίζουν κοντά στο 1:42 παρά το γεγονός ότι η πίστα δεν ήταν εντελώς στεγνή ολόκληρη τη δεύτερη ημέρα. Την πρώτη «στεγνή» ημέρα και οι δύο αναβάτες εστίασαν την προσοχή τους στο set up των μοτοσικλετών τους ενώ τη δεύτερη συνέχισαν βάσει του προγράμματος εξέλιξης των μοτοσικλετών. Κατάφεραν να πετύχουν τους καλύτερους γύρους τους, τη δεύτερη ημέρα, με φθαρμένα ελαστικά και μάλιστα θα τους βελτίωναν κι άλλο αν δεν τους διέκοπτε μια μπόρα προς το τέλος της ημέρας.

Όσον αφορά τον Salom και το ZX-10R Evo, ο Ισπανός βρήκε την ευκαιρία-λόγω καιρικών συνθηκών-να γνωριστεί καλύτερα με τη νέα του μοτοσικλέτα και να δοκιμάσει διαφορετικά set up στο βρεγμένο αλλά και το στεγνό. Η Kawasaki δε ανακοίνωσε χρόνους για το ZX-10R Evo, ούτε κατά προσέγγιση.

Μετά το τέλος των δοκιμών ο Sykes δήλωσε: «Γενικά κάναμε καλή δουλειά αν και ο καιρός ήταν υγρός και ασταθής. Βρήκαμε κάποια μικρά αλλά καλά πράγματα σε αυτές τις δοκιμές. Οι αλλαγές στο set up που κάναμε αυτόν τον χειμώνα βελτίωσαν την απόδοσή μας σε συνθήκες με αέρα, όπως ήταν δηλαδή σήμερα (7 Φεβρουαρίου). Οι μικρές αλλαγές που πραγματοποιήσαμε στην ισορροπία της μοτοσικλέτας μας βοήθησαν με την αίσθηση του μπροστινού. Τόσο η μοτοσικλέτα όσο και εγώ είμαστε έτοιμη να αγωνιστούμε και ανυπομονώ να πάω στην Αυστραλία την επόμενη εβδομάδα. Έχουμε ακόμη δύο ημέρες δοκιμών μπροστά μας λίγο πριν από το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο και εκεί μπορούμε να ξεμπερδέψουμε και με τα τελευταία πράγματα που μας απασχολούν. Θα είμαστε πανέτοιμοι για τον (πρώτο) αγώνα. Η ατμόσφαιρα και το περιβάλλον μέσα στην ομάδα είναι πολύ ήρεμα και ανυπομονούμε να δούμε πώς θα ξεκινήσουμε τη σεζόν.»

«Τώρα είμαι χαρούμενος και ανυπομονώ για τις τελευταίες δοκιμές της σεζόν και την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς. Αισθάνομαι ότι τα πάντα πηγαίνουν καλά και νιώθω σιγουριά πάνω στη μοτοσικλέτα. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε καλά και να ξεκινήσουμε καλά τη σεζόν….κάναμε κάποιους καλούς γύρους στις καλές συνθήκες που είχαμε για μικρό χρονικό διάστημα…νομίζω οι χρόνοι μας ήταν καλοί δεδομένων και των καιρικών συνθηκών.», είπε ο Baz.

Από την πλευρά του ο Salom δήλωσε: «Την πρώτη ημέρα δουλέψαμε καλά στο βρεγμένο και συνήθως δεν σου δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσεις σε πολύ βρεγμένη πίστα. Ήταν χρήσιμο για εμάς αλλά και για το set up της EVO μοτοσικλέτας που είναι καινούρια για τη φετινή σεζόν. Τη δεύτερη ημέρα δοκιμάσαμε κάποια πράγματα (κλιμάκωση κιβωτίου) για τον αγώνα στο Philip Island (1ος αγώνας της χρονιάς). 

Επόμενος σταθμός τα τελευταία δοκιμαστικά της χρονιάς στην Αυστραλία στις 17-18 Φεβρουαρίου.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ