net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που μας δίνει η Yamaha σχετικά με την επιστροφή της στο WSBK.

Το R1 έχει ήδη αποδείξει πως είναι ανταγωνιστικό, μένει το υψηλότερο επίπεδο πλέον.

Ο Γάλλος Sylvain Guintoli έρχεται με τον περσινό τίτλο WSBK και εμπειρία MotoGP (Yamaha Tech3, Ducati Pramac).

O Alex Lowes είναι πρωταθλητής BSB 2013 με τη Honda και φέτος βρίσκεται στο WSBK, στη σέλα του Suzuki GSX-R1000 της Crescent Racing, δηλαδή δε θα αλλάξει καν ομάδα, μόνο μοτοσικλέτα.

H Yamaha επιστρέφει στο Παγκόσμιο Superbike

Αν και αναμενόμενη η επιστροφή στο WSBK, η επίσημη ανακοίνωση της Yamaha ρίχνει προκαταβολικά φως στις απορίες μας, ανακοινώνοντας την ομάδα, τον κεντρικό χορηγό και τους δύο αναβάτες της.

 
Εδώ και καιρό οι αναφορές έλεγαν πως οι άνθρωποι της Yamaha ήταν παρόντες σε κάθε αγώνα WSBK συζητώντας με διάφορους παράγοντες, διευθυντές ομάδων και αναβάτες, Αυτή ήταν η προφανής διαδικασία για να βρεθεί ο ιδανικός συνεργάτης ώστε να προκύψει η βάση της ομάδας για το πρωτάθλημα του 2016.

Εν τέλει η Yamaha θα κάνει την πολυθρύλητη επιστροφή της υπό την αιγίδα της Yamaha Motor Europe με τη συνεργασία της ομάδας Crescent Racing και με κεντρικό χορηγό την PATA. Αυτή η περιγραφή σχεδόν αποκαλύπτει και τους δύο αναβάτες της ομάδας, τους κ.κ. Sylvain Guintoli και Alex Lowes.

Ο μεν πρώτος είναι ο πρωταθλητής WSBK του 2014 με την Aprilia που φέτος αγωνίζεται με το CBR1000RR της Pata Honda, ο δε δεύτερος είναι ο πρωταθλητής των Βρετανικών Superbikes 2013 και αναβάτης φέτος της Crescent με μοτοσικλέτα της Suzuki. Έχουμε δηλαδή τον καλό αναβάτη της ομάδας και τον πρωταθλητή που τυγχάνει της στήριξης του κεντρικού χορηγού.

Η Yamaha επιστρέφει στο προσκήνιο του WSBK μετά την επίσημη αποχώρησή της το 2011, φέρνοντας το ολοκαίνουργιο R1 σε άμεση αντιπαράθεση με τον ανταγωνισμό, αφού πρώτα πέρασε τα πρώτα βήματα της εξέλιξής του σε πολλά εθνικά πρωταθλήματα. Στην πορεία αυτή βέβαια η Yamaha έχει ήδη θριαμβεύσει στο αμερικανικό Road America AMA Championship, αλλά και στον 8ωρο αγώνα αντοχής της Suzuka.

Η επιστροφή ενός πρωταγωνιστικού παίκτη στο πρωτάθλημα και δη με μια ανταγωνιστική ολοκαίνουργια μοτοσικλέτα, μόνο καλό θα κάνει στο θέαμα. Ειδικά από τη στιγμή που εξοπλίζει άρτια δύο αναβάτες με αποδεδειγμένο DNA πρωταθλητή - και οι οποίοι φέτος αγωνίζονται με μοτοσικλέτες που, στο WSBK τουλάχιστον, δεν είναι άμεσα ανταγωνιστικές.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ