net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Suzuki έφερε όλες τις ομορφιές στο Bol d' Or κι έφυγε με έναν παγκόσμιο τίτλο. Πρωταγωνιστεί το επετειακό GSX-R, δίπλα στον παλαιό του προκάτοχο.

Το θέαμα είναι εξασφαλισμένο στον 24ωρο αγώνα με το θρυλικό όνομα: Bol d' Or.

Η Team Kawasaki SRC σημείωσε την πρώτη της φετινή νίκη στον αγώνα αυτό.

Δεύτερη στον αγώνα, πρώτη στην κατάταξη των Κατασκευαστών και ντεμπούτο για τον επετειακό χρωματισμό του R1 - όλα αυτά στο Bol d' Or!

Η Suzuki Endurance Racing Team κατέκτησε τον 14ο τίτλο της στο EWC.

Η Suzuki Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Endurance!

Μετά από έναν αγωνιώδη και γεμάτο απρόοπτα αγώνα στο Circuit Paul Ricard, το Bol d' Or έκλεισε την αγωνιστική σεζόν Αντοχής με μία πρωταθλήτρια ομάδα και τρεις κατασκευαστές να πανηγυρίζουν

 
Ο 24ωρος αγώνας Bol d' Or στο Circuit Paul Ricard - Le Castellet της Γαλλίας ήταν γεμάτος απρόβλεπτα προβλήματα για τις ομάδες και αναπάντεχες πτώσεις, μα στο τέλος είχε κάτι καλό για τον καθένα να προσφέρει.

Η Suzuki Endurance Racing Team (SERT) με αναβάτες τους Vincent Philippe, Anthony Delhalle και Etienne Masson οδήγησε το επετειακά βαμμένο GSX-R1000 ως την τρίτη θέση του αγώνα, κατακτώντας έτσι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (EWC) για το 2015. Ήταν ο 14ος τίτλος για τη θρυλική ομάδα SERT, ενώ με την ίδια ομάδα έχουν πάρει αισίως εννιά τίτλους ο Philippe και επτά ο Delhalle! Μιλάμε για δεμένη ομάδα.

Νικήτρια του αγώνα αναδείχθηκε η Team Kawasaki SRC με αναβάτες τους Fabien Foret, Gregory LeBlanc, Matthieu Lagrive και Gilles Stafler. Μετά από μια μάλλον κακή πορεία για την ομάδα της Kawasaki, αυτή ήταν η πρώτη νίκη της χρονιάς και πανηγυρίστηκε ιδιαίτερα καθώς έγινε μέσα στην πατρίδα των μελών της ομάδας. Επιπλέον, στον προηγούμενο γαλλικό αγώνα στο Le Mans, ένα λάθος του Foret είχε στοιχίσει μια σχεδόν σίγουρη νίκη, η οποία τελικά είχε καταλήξει στη SERT.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Yamaha GMT94 με τους David Checa, Kenny Foray και Mathieu Gines στη σέλα της ολοκαίνουργιας YZF-R1. Η γαλλική ομάδα πήρε τη δεύτερη θέση και στη γενική κατάταξη, ενώ η Yamaha δικαίως μπορεί να το γιορτάζει διότι με αυτό το αποτέλεσμα κατέκτησε τον τίτλο Κατασκευαστών στο EWC, χάρη και στην πολύτιμη συνδρομή της έτερης ομάδας, Yamaha Austria Racing Team (YART) - η οποία ωστόσο αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη στο Bol d' Or λόγω μηχανολογικού προβλήματος.

Τελική Βαθμολογία EWC
1. Suzuki Endurance Racing Team, Suzuki GSXR 1000, 154 βαθμοί
2. GMT94 Yamaha, Yamaha YZF-R1, 132 βαθμοί
3. Team SRC Kawasaki, Kawasaki ZX 10R, 100 βαθμοί
4. BMW Motorrad France Team PENZ13, BWM S 1000RR, 71 βαθμοί
5. Team Traqueur Louit MOTO 33, Kawasaki ZX 10R, 68 βαθμοί
6. Team Bolliger Switzerland, Kawasaki ZX 10R, 55 βαθμοί
7. Junior Team Le Mans Sud Suzuki, Suzuki GSXR 1000, 54 βαθμοί
8. Tati Team Beaujolais Racing, Kawasaki ZX 10R, 53 βαθμοί
9. Honda Endurance Racing, CBR1000 RRSP, 50 βαθμοί
10. Monster Energy Yamaha YART, Yamaha YZF-R1, 41 βαθμοί

Στο κανάλι του πρωταθλήματος FIM EWC στο YouTube θα βρείτε βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα για κάθε μία από τις 24 ώρες του αγώνα. Δείτε παρακάτω τα τεκταινόμενα της τελευταίας ώρας του αγώνα.

 

SUZUKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ