net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ιακνοποιημένος εμφανίστηκε ο Leon Haslam με την πρόοδο που σημειώνει η μοτοσικλέτα του.

Τόσο ο Jonathan Rea όσο και ο ομόσταυλός του Leon Haslam γυρνούσαν ταχύτερα από το επίσημο ρεκόρ της ισπανικής πίστας.

Pata Honda: Δοκιμές στην Cartagena

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις δοκιμές στης στην πίστα της Cartagena η ομάδα της Pata Honda. Τόσο ο Leon Haslam όσο και ο Jonathan Rea γύρισαν ταχύτερα από το επίσημο ρεκόρ της ισπανικής πίστας.

 
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι δύο αναβάτες της Pata Honda δοκίμασαν το νέο CBR1000RR Fireblade SP, στις 26-28 Μαρτίου, μετά τον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike που πραγματοποιήθηκε στο Philip Island της Αυστραλίας πριν από περίπου ένα μήνα. Και οι δύο αναβάτες επικεντρώθηκαν στην εξέλιξη του πλαισίου και των αναρτήσεων της μοτοσικλέτας τους, στην απόδοση της ισχύος του κινητήρα αλλά και στη λειτουργία του traction control. Με λίγα λόγια δεν άφησαν και πολλά πράγματα με τα οποία δεν ασχολήθηκαν! Οι δύο τους πάντως έδειξαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις δοκιμές στην ισπανική πίστα. Ας δούμε τι δήλωσαν:

Leon Haslam: «Είμαι χαρούμενος με αυτό το τεστ καθώς ήμασταν σε θέση να κάνουμε καλή πρόοδο συνολικά με το «πακέτο» του CBR. Δοκιμάσαμε ένα νέο ψαλίδι και κάποια άλλα set up για το πλαίσιο και τις αναρτήσεις και περιμένουμε ακόμη ένα-δύο εξαρτήματα για να έρθουν. Δουλέψαμε επίσης και με το traction control που είναι πολύ καλύτερο τώρα και το να γυρίσουμε τρία δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερα από το ρεκόρ γύρου της πίστας ήταν ένας καλός τρόπος να τελειώσουμε τις δοκιμές.»

Jonathan Rea: «Κάναμε κάποια πολύ σημαντικά βήματα προς τα μπροστά σε αυτό το τεστ και ο αναβάτης δοκιμών, ο Michele Magnoni, έκανε πολύ καλή δουλειά τις δύο πρώτες ημέρες, ειδικά την Τετάρτη όταν και φυσούσε πολύ. Εγώ οδήγησα με νέες στρατηγικές τις οποίες εξελίσσει ο Magnoni και είμαι χαρούμενος που μπορώ να οδηγήσω πιο επιθετικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η ταχύτητα στον ένα γύρο ήταν επίσης καλή, αλλά ήμουν πιο ικανοποιημένος με τα μεγαλύτερα διαστήματα. Δοκιμάσαμε επίσης πολλά διαφορετικά set up για το πλαίσιο και τις αναρτήσεις, διαφορετικά σημεία στήριξης (του ψαλιδιού) και το τιμόνι τις μοτοσικλέτας είναι τώρα καλύτερο σε πιο σφιχτές γραμμές.»

Pieter Breddels (τεχνικός συντονιστής Pata Honda):  «Ήταν ένα πολύ καλό τεστ. Δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα. Εκτός από τους πολύ δυνατούς της Τετάρτης ο καιρός μας επέτρεψε να κάνουμε πολλή δουλειά και τόσο ο Jonathan όσο και ο Leon ήταν σε θέση να πάνε πιο γρήγορα από το παλιό ρεκόρ της πίστας εδώ στην Cartagena. Εκτός από τις ρυθμίσεις στο πλαίσιο, συγκεντρωθήκαμε στη λειτουργία του γκαζιού και στο να κάνουμε το traction control να μειώνει τις πλαγιολισθήσεις με πιο προβλέψιμο τρόπο. Νομίζω ότι και οι δύο αναβάτες νιώθουν πλέον μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σχετικά με αυτό.»

Η ομάδα της Pata Honda παρέμεινε στη Ισπανία για να συμμετέχει στο επίσημο τριήμερο τεστ του Π.Π. Superbike το οποίο ξεκίνησε χθες 31 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί αύριο 2 Απριλίου.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ