net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το νέο 300άρι scooter της Honda

Το SH 300i γεννήθηκε με σκοπό να ενδυναμώσει το εύρος λειτουργίας του, κυρίως στην άνετη κίνησή του στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Ο νέος μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρας έδωσε αυτή τη δυνατότητα, που όμως δε στέρησε την ευελιξία και τη σπιρτόζικη συμπεριφορά του σκούτερ μέσα στην πόλη.

 
Αυτό το καινούργιο που έπρεπε να πλαισιώσει τη σειρά των SH ήταν κάποιο με μεγαλύτερο κυβισμό κινητήρα, τέτοιο όμως που δε θα μεγάλωνε υπερβολικά τις εξωτερικές διαστάσεις και τη γενικότερη ομοιογένεια της κατασκευής. Ο κυβισμός καθορίστηκε, το νέο SH φόρεσε τα καλά του και έκανε την παρθενική του εμφάνιση μόλις πριν δύο μήνες στη Σικελία όπου είχαμε και τη δυνατότητα να το οδηγήσουμε στους δρόμους της.


Με λίγα λόγια:

Αισθητική:
Η γενικότερη αισθητική του SH είναι συντηρητική αλλά φινετσάτη, χαρακτηριστικά που εγγυώνται τη διαχρονικότητα της εμφάνισης του σκούτερ της Honda.

Κινητήρας:
Το πιο ουσιώδες και νέο χαρακτηριστικό του νέου SH είναι ο κινητήρας του. Ο κυβισμός του ολοκαίνουργιου κινητήρα είναι 279 κ.εκ., και φυσικά τετράχρονος και τετραβάλβιδος. Η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί στη σχεδίαση του κινητήρα πηγάζει από τα τεχνολογικά προηγμένα χωμάτινα μοντέλα της εταιρίας CRF, κάτι που επέτρεψε και στον κινητήρα του SH 300i να έχει ιδιαίτερα μικρές εξωτερικές διαστάσεις.

Αναρτήσεις:
Οι αναρτήσεις του SH 300i είναι στα πλαίσια που μας έχει συνηθίσει η κατηγορία. Μπροστά βρίσκουμε τηλεσκοπικό πιρούνι 35 χιλ. που επιτρέπει στον εμπρός τροχό διαδρομή 102 χιλ. Πίσω υπάρχουν διπλά αμορτισέρ με διαδρομή 95 χιλ. με τη δυνατότητα προφόρτισης του ελατηρίου σε πέντε θέσεις. Το πιρούνι συμπεριφέρεται αρκετά καλά διαθέτοντας πληροφόρηση και απορροφητικότητα.

Φρένα:
Στον τομέα των φρένων από τεχνικής πλευράς η Honda φάνηκε συγκρατημένη, μιας και, αν και 300 κ.εκ, το SH διαθέτει μονό δίσκο στον εμπρός τροχό. Συνολικά οι δύο δίσκοι του σκούτερ της Honda έχουν διάμετρο 256 χιλ. Εμπρός υπάρχει δαγκάνα τριών εμβόλων και πίσω μονή. Τα φρένα είναι συνεργαζόμενα, ενώ στην παρουσίαση οδηγήσαμε την έκδοση με το ABS.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
Τύπος: 4Τ, 1Κ, Υ/Ψ, 4B/K, 2ΕΕΚ
Κυβισμός: 279 κ.εκ.
Διαστάσεις: 72 x 68,5 χιλ.
Τροφοδοσία: Ψεκασμός
Ιπποδύναμη: 26,8/ 8.250
Ροπή: 2,65/6.000 kgm
Εκκίνηση: Μίζα
Τύπος πλαισίου: Ατσάλινο, σωληνωτό
Αναρτήσεις Ε: Τηλεσκοπικό πιρούνι 35χιλ.
Αναρτήσεις Π: Διπλά αμορτισέρ
Φρένα Ε: 256 χιλ., 3E
Φρένα Π: 226 χιλ., 1E
Ελαστικό Ε: 110/70-17''
Ελαστικό Π: 130/70-16''
Μήκος: 2.100 χιλ.
Πλάτος: 730 χιλ.
Ύψος: 1.220 χιλ.
Ύψος σέλας: 785 χιλ.
Μεταξόνιο: 1.420 χιλ.
Βάρος: 180 κιλά
Ρεζερβουάρ: 9 λίτρα

Διατίθεται στη τιμή των 4.990 € με χρηματοδότηση 0% έως και 72 μήνες

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ