H πιο οικονομική μοτοσυκλέτα: KTM 390 Adventure

H πιο οικονομική μοτοσυκλέτα: KTM 390 Adventure

H πιο οικονομική μοτοσυκλέτα: KTM 390 Adventure

Μπορείς να συνδυάζεις σπορ χαρακτήρα περιπέτεια και οικονομία; Η KTM 390 Adventure δείχνει τον δρόμο και το κοινό συμφωνεί, δίνοντας της την πρώτη θέση.

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Με 3.957 ψήφους, η KTM 390 Adventure κατακτά την πρώτη θέση εισάγοντας την περιπέτεια στην καθημερινότητα. Με το 390 Αdventure, η KTM αποφάσισε να προσφέρει τα οφέλη των adventure μοτοσυκλετών της και στην μικρή κατηγορία χωρίς κανέναν συμβιβασμό. Η εμφάνιση είναι σύγχρονη και αιχμηρή και ξεκαθαρίζει από μακριά τις χωμάτινες προθέσεις της, θυμίζοντας περισσότερο το μεγαλύτερο 790 Adventure και τις Rally μοτοσυκλέτες της Αυστριακής εταιρίας. Η σέλα βρίσκεται στα 855χιλ από το έδαφος διαθέτει αντιολισθητικό κάλυμμα και επαρκές αφρώδες, ενώ το μπροστινό τμήμα της είναι πιο στενό ώστε τα πόδια να φτάνουν εύκολα στο έδαφος. Η έγχρωμη TFT οθόνης 5 ιντσών προέρχεται αυτούσια από το 790 Adventure και υπάρχει και η δυνατότητα για σύνδεση με smartphone μέσω Bluetooth. Το 390 Adventure δανείζεται την αθλητική καρδιά του 390 Duke που σημαίνει ότι βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας, με απόδοσή 44 ίππων στις 9.000 σ.α.λ και 3,8 kgm ροπής στις 7.000 σ.α.λ, νούμερα που προσεγγίζουν το ανώτατο όριο του διπλώματος Α2. Το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο περιλαμβάνει γκάζι Ride by wire, συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης αλλά και Traction Control. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται quick shifter για ανεβο-κατεβάσματα ταχυτήτων. 



* Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων, μοτοσυκλετών, commuter και ηλεκτρικών της χρονιάς, συμμετείχαν  μόνο τα μοντέλα που ήρθαν στην Ελλάδα το 2020.
 

  • Βλάσσης Βαγγελης

    Καταπληκτική μηχανή εύκολη,παπάκι μέσα στην πόλη παναλαφρη στρίβει εκπληκτικά στα στροφιλικια των επαρχιακών δρόμων και στο χώμα το μόνο που με σταμάτησε ήταν το χιόνι. Κατανάλωση με 3756χλμ στο κοντέρ 3.4 λίτρα. Πολύ καλά φώτα μια μηχανή που θα διασκεδάσει κάθε αναβάτη.Οι ενδείξεις υπερπλήρεις.Αρχικο μειονέκτημα η δυσκολία να βρεις νεκρά αλλά μετά συνηθίζεις και αν πηγαίνεις χώμα λάσπη θέλει οποιαδήποτε φτεράκι γιατί πετάει στην πλάτη του αναβάτη λάσπη.Ταξιδι λόγω locdawn δεν έχω κάνει αλλά δεν νομίζω κάνεις να την αγοράσει γι'αυτό τον λόγο.Στροφιλικια χώμα η απόλυτη απόλαυση.

      2