BMW R18: Διαθέσιμο στη Βελμάρ

Δες από κοντά το εντυπωσιακό R18, τη μοτοσυκλέτα με τον μεγαλύτερο σε κυβισμό boxer της ιστορίας, στη BMW Motorrad Βελμάρ.

Το μοντέλο ορόσημο της Βαυαρικής εταιρείας βρίσκεται πλέον στις εγκαταστάσεις της BMW Motorrad Βελμάρ και σε περιμένει να το δεις από κοντά και να μάθεις τα πάντα για αυτό από το εξειδικευμένο προσωπικό. Η ρετρό εμφάνισή της παραπέμπει σε μοντέλα άλλης εποχής, αλλά μη σας μπερδεύει το περιτύλιγμα καθώς έχουμε να κάνουμε με μια σύγχρονη μοτοσυκλέτα με ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, ο αναβάτης έχει στην διάθεση του 3 riding modes με ονομασίες Rain, Roll και Rock (για τουριστική και σπορ απόδοση αντίστοιχα), ενώ υπάρχει και σύστημα Traction Control αλλά και ρύθμισης φρένου κινητήρα. Παράλληλα, η R18 εξοπλίζεται με σύστημα όπισθεν αλλά και υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφορικό δρόμο.

Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο της R18 δεν είναι άλλο από τον κινητήρα. Με 1.802 κυβικά εκατοστά είναι ο μεγαλύτερος που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοτοσυκλέτα της BMW. Αποδίδει 91 ίππους στις 4.750 στροφές και πάνω από 15,3 kgm ροπής διαθέσιμα από τις 2.000 έως τις 4.000 σ.α.λ.

Στις αναρτήσεις, χρησιμοποιείται ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 49 χιλιοστών εμπρός και ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ πίσω, με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου. Η BMW εσκεμμένα δεν τοποθέτησε συστήματα ηλεκτρονικής ρύθμισης της ανάρτησης, προκειμένου να διατηρήσει όσο περισσότερο γίνεται τον αυθεντικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Οι διαδρομές της ανάρτησης εμπρός και πίσω ανέρχονται σε 120 και 90 χιλιοστά αντίστοιχα. Στα φρένα, χρησιμοποιούνται δύο δίσκοι εμπρός και ένας πίσω, με τετραπίστονες δαγκάνες, ενώ οι τροχοί είναι ακτινωτοί συμβάλλοντας στην κλασική εμφάνιση της R18.

Στη Βελμάρ θα βρείς το νέο R18 μαζί με όλη τη γκάμα της BMW, άριστη υποστήριξη και άψογη εξυπηρέτηση πελατών. Εκεί πάντα υπάρχει κάποιος που σε ακούει, σε κατανοεί και σε στηρίζει. Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία την οποία ακολουθούν με απόλυτη σοβαρότητα και εστιάζουν σε κάθε πελάτη ξεχωριστά με το προσωπικό να δίνει τον καλύτερό του εαυτό.
 

Στοιχεία επικοινωνίας:
Βελμάρ (AUTOTECHNICA HELLAS ΜATEE)
Μαρίνου Αντύπα 10,  
57001 Θέρμη, Θεσσαλονίκη       
Τ. 2310 475871
info@bmw-velmar.gr
www.bmwmotorrad-velmar.gr

Διαβάστε ακόμα: