Kawasaki Versys 650: Πολυεργαλείο στα μεσαία

Με αναρτήσεις μεγάλης διαδρομής, sport τροχούς 17 ιντσών, όρθια θέση οδήγησης και έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα, το Versys 650 είναι ένας sport μαχητής, ένας σύντροφος για την πόλη και ένας κατακτητής των ορεινών δρόμων στη συσκευασία του ενός. Μάθε εδώ την τιμή του..

Η Kawasaki παρουσίασε την πρώτη γενιά Versys το 2007, ανοίγοντας μια νέα διαδρομή στην κατηγορία. Ενώ ο ανταγωνισμός στρέφεται ευθέως στην on-off λογική, η Kawasaki στήνει τη δική της πρόταση με 17άρες ζάντες και ξεκάθαρη ασφάλτινη λογική, με ένα δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του οποίου οι σχεδιαστικές ρίζες φτάνουν στον... μισό τετρακύλινδρο του ZX-12R. 

Εμφανισιακά το Versys μοιράζεται μια κοινή εμφανισιακή ταυτότητα με τη φαμίλια και συγκεκριμένα το 1000, γεγονός τόσο αναμενόμενο όσο και λογικό Ο λόγος μπορεί εύκολα να εστιαστεί στην οικογενειακή σφραγίδα που εύλογα θα θέλει η Kawasaki  να τονίσει. Η ποιότητα κατασκευής παραμένει στα γνωστά υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Kawasaki.
 
 Η άνετη θέση οδήγησης θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους ψηλούς σε ανάστημα αναβάτες, καθώς και από αυτούς που θα ταξιδέψουν πολύ με το Versys τους. Η σέλα είναι φαρδιά και άνετη, για δύο άτομα και δεκτική σε πολύωρη παραμονή πάνω της.



Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος υγρόψυκτος και αποδίδει 69 ίππους στις 8.500 σ.α.λ με τη μέγιστη ροπή των 6,5 kg-m να  κορυφώνεται στις 7.000 σ.α.λ. Θα τραβήξει από οποιεσδήποτε στροφές με οποιαδήποτε σχέση στο κιβώτιο και θα βγάλει στον δρόμο καθαρή επιτάχυνση.
 
Στην πόλη μετατρέπεται σε ένα υπάκουο μαγικό χαλί, καταπίνει λακούβες, ξεκολάει σβέλτα όποτε γυρίσεις χορταστικά τη γκαζιέρα και σταματά αποφασιστικά. Στο ταξίδι η μοτοσικλέτα μπορεί να κρατά μια μέση ταχύτητα της τάξης των 120 ως 140 όλη μέρα. Βγαίνοντας για μια στριφτερή διαδρομή ο χαρακτήρας του είναι πάντα παρών.

Το Versys παραμένει μια εξαιρετική επιλογή ως πολυεργαλείο, δηλαδή αυτό που είναι ούτως ή άλλως η συγκεκριμένη κατηγορία. Θα σε πάει καθημερινά στη δουλειά ξεκούραστα, διασκεδαστικά, αξιόπιστα και οικονομικά. Θα ταξιδέψει μακριά ή κοντά, μονοκάβαλο ή δικάβαλο, φορτωμένο ή όχι. Θα αποζημιώσει σε οποιοδήποτε στριφτερό δρόμο και θα σε μάθει λίγα παραπάνω πράγματα για τη σπορ συμπεριφορά. Και όλα αυτά σε μια αρκετά προσιτή τιμή για την κατηγορία. 

  • Λευτέρης

    Το επίσημο site kawasaki λέει ιπποδύναμη 66 hp. Τι ισχύει τελικά; Μειώθηκε ή όχι η ιπποδύναμη σε σχέση με το περσινό μοντέλο;