Kawasaki Z H2: Υπερτροφοδότησε τη ζωή σου

Δίπλα στην πλούσια ιστορία σχεδόν 50 ετών, προσθέστε μπόλικη σύγχρονη τεχνολογία και ανακατέψτε με την διαχρονική σχεδίαση Sugomi, για το πιο εκρηκτικό μείγμα της σειράς Ζ.

Η ναυαρχίδα της σειράς Ζ βαδίζει στον ίδιο τεχνολογικό μονοπάτι με αυτό του κορυφαίου Η2, αποκτώντας ένα πανίσχυρο κινητήρα με υπερτροφοδότηση που γεμίζει τη ζωή σου με ένα διαρκές χαμόγελο.
 

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας της Z H2 έχει κυβισμό 998 κ.εκ. και, χρησιμοποιώντας τον μηχανικό κομπρέσορα, αποδίδει 200 ίππους και 13,8 kgm ροπής, στις 11.000 και 8.500 σαλ αντίστοιχα. Έμφαση έχει δοθεί στην απόδοση ροπής στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και στον ευκολοδήγητο χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Η εισαγωγή και ο αγωγός αέρα για τον κομπρέσορα έχει αναβαθμιστεί, όπως επίσης και το σύστημα εξάτμισης με το μικρότερο τελικό.

Το ατσάλινο τύπου trellis πλαίσιο του Z H2 είναι σχεδιασμένο από το μηδέν και συνεργάζεται με ολοκαίνουργιο, συμβατικού τύπου ψαλίδι αλουμινίου. Η γεωμετρία είναι ανανεωμένη, με 24 μοίρες γωνίας κάστερ και ίχνος στα 104 χιλιοστά. Με τις επιλογές αυτές, που καθιστούν την γεωμετρία κατά τι πιο γρήγορη από αυτή του H2 (που έχει 27 μοίρες κάστερ και ίχνος 103 χιλιοστά) η Kawasaki θέλει να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στην Z H2, η οποία είναι σχεδιασμένη και για καθημερινή χρήση. Το βάρος της μοτοσυκλέτας, πλήρους υγρών και έτοιμη για οδήγηση, ανέρχεται στα 239 κιλά.



Στις αναρτήσεις, συναντάμε ένα πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι τύπου BPF από την Showa και ένα Horizontal Back-Link της ίδιας εταιρίας με αμορτισέρ αερίου, και ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς και προφόρτισης ελατηρίου. Στα φρένα, χρησιμοποιούνται 2 δίσκοι 290 χιλιοστών εμπρός, συνεργαζόμενοι με 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες M4.32 της Brembo και αντλία Nissin. Πίσω, βρίσκουμε έναν δίσκο 226 χιλιοστών. Το σύστημα KIBS αναλαμβάνει τον ρόλο του ABS και συνεργάζεται με τον αισθητήρα IMU της μοτοσυκλέτας, ώστε να επιτρέπει και φρενάρισμα ακόμα και υπό κλίση.
 
Στον εξοπλισμό της Z H2 περιλαμβάνονται: 4 χαρτογραφήσεις κινητήρα (Sport, Road, Rain, Rider-παραμετροποιήσιμη), 3 ρυθμίσεις απόδοσης ισχύος (98-147-200 ίπποι), σύστημα Launch Control, Traction Control, Quickshifter, Cruise Control αλλά και LED φωτισμό. Στην θέση του πίνακα οργάνων έχει τοποθετηθεί μια έγχρωμη οθόνη TFT που απεικονίζει πλήθος πληροφορίων και η οποία προσφέρει δυνατότητες συνδεσιμότητας με Smartphone μέσω Bluetooth. Με τη χρήση της εφαρμογής smartphone “RIDEOLOGY THE APP,” μια σειρά από λειτουργίες των οργάνων είναι εύκολα προσβάσιμη, συμβάλλοντας σε μια αναβαθμισμένη εμπειρία οδήγησης.
 
Η τιμή της Kawasaki Z H2 για την Ελλάδα διαμορφώνεται ως εξής:
Αρχική τιμή: 19.990 ευρώ
Ειδικό χρώμα Matt Grey: 20.490 ευρώ
Ειδικό χρώμα Black Grey: 20.990 ευρώ

Περισσότερα σε λίγες ημέρες στη δοκιμή μας.