Kawasaki Ζ900: Παιχνίδι κυριαρχίας

Με την ανανέωση του για το 2020, το νέο Kawasaki Z900 διατηρεί όλα τα στοιχεία που το έχουν ανάγει στον απόλυτο πρωταγωνιστή της κατηγορίας του και ταυτόχρονα αναβαθμίστηκε τεχνολογικά προσφέροντας μια πιο επιθετική σχεδίαση Sugomi.

Η νέα Kawasaki Ζ900 περιλαμβάνει πληθώρα εξελιγμένων, νέων χαρακτηριστικών με ενσωματωμένα προγράμματα οδήγησης, νέα έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT, συνδεσιμότητα Bluetooth για Smartphone και χαμηλότερες εκπομπές καυσαερίων.

Στον πυρήνα όλων όσων προσφέρει η Kawasaki με τη σειρά Ζ, η Ζ900 βρίσκεται ψηλά σε πωλήσεις στην Ευρώπη, όπου η αγορά των naked μοτοσυκλετών μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και εξελίσσεται σε μια από τις κυρίαρχες κατηγορίες. Μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, η Ζ900 για το 2020 είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να πρωταγωνιστήσει, με την προσθήκη του δημοφιλούς KTRC Traction Control της Kawasaki και με τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων Rider Modes και δύο Power Modes.



Η εξάτμιση έχει αλλάξει και φέρει μεγαλύτερο καταλύτη και αυξημένο όγκο σιγαστήρα, ο οποίος βελτιώνει παράλληλα και τον παραγόμενο ήχο από την εξάτμιση. ενώ καλύπτει και τις προδιαγραφές Euro5. Η απόδοση του μοτέρ δεν έχει αλλάξει, με την ισχύ να παραμένει στους 125 ίππους στις 9.500 στροφές και την ροπή να ανέρχεται στα 9,9 kgm στις 7.700 στροφές. To πλαίσιο είναι επίσης νέο στο Z900 και είναι πιο άκαμπτο, με αλλαγές στην έδραση του ψαλιδιού, ενώ και οι αναρτήσεις λαμβάνουν νέες ρυθμίσεις.



Στιλιστικά λαμβάνει νέο φωτιστικό σώμα εμπρός και νέα πλαστικά γύρω του, ενώ και τα πλευρικά κομμάτια είναι επίσης καινούργια. Παράλληλα, ο φωτισμός είναι εξολοκλήρου LED. Η προσέγγιση που εστιάζει στον αναβάτη, επεκτείνεται και στον πίνακα οργάνων, όπου μία πολλαπλών λειτουργιών οθόνη TFT 4,3 ιντσών εμφανίζει όλες τις σημαντικές για τον αναβάτη πληροφορίες και επιπλέον του επιτρέπει να ελέγξει συγκεκριμένες λειτουργίες της μοτοσυκλέτας μέσω Bluetooth και χρησιμοποιώντας τη μοναδική εφαρμογή Kawasaki Rideology για smartphones. Στην οθόνη του smartphone μέσω Bluetooth, περιλαμβάνονται πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα όπως το υπολειπόμενο καύσιμο, η απόσταση που έχει καλυφθεί και η απόσταση από την επόμενη προγραμματισμένη συντήρηση. Μια πρίζα USB βρίσκεται κάτω από τη σέλα και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά γνήσια αξεσουάρ της Kawasaki, που είναι διαθέσιμα για τη νέα Z900.



Η Ζ900 είναι πλέον προσιτή σε ευρύτερο κοινό αφού διατίθεται σε δύο εκδόσεις, σε μια 125 ίππων (92.2 kW) και σε μια έκδοση με μειωμένη ισχύ στα 95PS (70kW) που μπορεί να μειωθεί περαιτέρω στα 35kW για να μπορεί να οδηγηθεί με άδεια οδήγησης Α2.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το νέο Ζ900 εδώ