Μία από τις πλέον αγαπητές μοτοσυκλέτες όλων των εποχών, σταματά να παράγεται από του χρόνου...

Suzuki: Hayabusa τέλος και επίσημα!

Επισήμως φεύγει από τις αγορές μετά από 20 χρόνια, το θρυλικό hypersport της Suzuki, που έμεινε στην ιστορία και αγαπήθηκε όσο λίγες μοτοσυκλέτες.

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Ανοίξτε ένα πακέτο χαρτομάντιλα, βάλτε το αγαπημένο σας λυπηρό τραγούδι και ετοιμαστείτε. Η Suzuki, σύμφωνα με βρετανικές πηγές, ανακοίνωσε και επίσημα ότι η GSX-R1300 Hayabusa, τερματίζει την παρουσία της στις αγορές, βγαίνοντας εκτός παραγωγής το 2019.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που ίσως πιάνει αρκετούς στο ξαφνικό, καθώς τα τελευταία χρόνια οι φήμες για την νέα, τρίτη γενιά της μοτοσυκλέτας οργίαζαν. Ωστόσο, το βασικό πρόβλημα του μοντέλου ήταν και είναι οι ρύποι. Η Hayabusa δεν συμφωνεί με τις Euro4 προδιαγραφές και μέχρι τώρα διατίθετο στην Ευρώπη με ειδική άδεια, ενώ με τις πολύ αυστηρότερες Euro5 να καραδοκούν, η Suzuki αποφάσισε να μην μπει στην διαδικασία που απαιτείται για τον εναρμονισμό του μοντέλου.

Με τις περισσότερες αγορές του κόσμου να υιοθετούν προδιαγραφές ρύπων παρόμοιες με αυτές του Euro4, το μοντέλο ουσιαστικά οδηγείται στον αφανισμό από του χρόνου. Έτσι, η παραγωγή διακόπτεται από τα Ιαπωνικά εργοστάσια, ενώ μόνο στην αγορά της Αμερικής η Busa θα διατίθεται και του χρόνου, ως stock μοντέλο και μέχρι εξάντλησης.

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα δεν είναι πολλά, ωστόσο όλα συγκλίνουν προς την παρουσίαση μιας μοτοσυκλέτας-αντικαταστάτη του θρυλικού Γερακιού, χωρίς όμως να αποκαλύπτονται περισσότερα. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες σοβαρές ενδείξεις, ότι το Hayabusa ως όνομα, θα στολίσει και την νέα μοτοσυκλέτα. Μένει μόνο να δούμε, τι επιφυλάσσει ο χρόνος.
 

  • Δημητρης

    Ντροπη σας καρεκλοκενταυροι των βρυξελλων να πεθαινουν τετοια μοντελα δεν μας θελουν παιδια ενοχλουμε αγωνιστικους χαιρετισμους δημητρης mt10

      8