net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Φτάνει στο τέλος της η ζωή του θρυλικού Vespa PX;

Τέλος στην Vespa PX;

Το μέλλον του θρυλικού scooter της Piaggio φαίνεται να είναι αβέβαιο, λόγω των προδιαγραφών ρύπων Euro 4 και του μεγάλου κόστους αναδιαμόρφωσης των δίχρονων κινητήρων του…

 
Φτάνει το τέλος της ζωής της θρυλικής, δίχρονης Vespa; Η PX, το δίχρονο μοντέλο της Vespa με τα πάνω από 50 χρόνια ζωής στην αγορά φαίνεται να βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της πορείας του, καθώς συζητείται η διακοπή της παραγωγής του. 

Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, ήταν σχεδόν επίσημο ότι η Piaggio, από στιγμή σε στιγμή, θα ανακοίνωνε την διακοπή της παραγωγής του PX. O κύριος λόγος είναι οι νέες, ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων Euro 4, που καθιστούσαν απαγορευτική την χρήση του δίχρονου κινητήρα. Η Piaggio είχε υπολογίσει ότι η αναδιαμόρφωση των υπαρχόντων κινητήρων για συμφωνία με τις προδιαγραφές θα είχε απαγορευτικό κόστος, με αποτέλεσμα να αποφασίσει στην διακοπή της παραγωγής του ΡΧ. 

Ένα παρόμοιο σενάριο είχε εκτυλιχθεί και το 2007, όταν είχε εισαχθεί η νέα τότε προδιαγραφή Euro 3. Ωστόσο, τότε το ζήτημα τακτοποιήθηκε και το μοντέλο συνέχισε κανονικά να παράγεται, αλλά και να πηγαίνει πολύ καλά στις αγορές. 

Κάποιες φήμες, που έρχονται από τον Ιταλικό τύπο, θέλουν την Piaggio να ξανασκέφτεται την απόφαση διακοπής της κατασκευής του θρυλικού scooter, μετά από έντονες διαμαρτυρίες εργαζομένων στο εργοστάσιο της εταιρείας, περί περαιτέρω μείωσης της παραγωγής! Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Piaggio θα εργαστεί εντατικά πάνω στην δημιουργία ενός νέου, καθαρότερου κινητήρα. 

Ωστόσο, θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι μεγάλο ρόλο στην συνέχιση της παραγωγής του ΡΧ, αν όντως συνεχιστεί, θα παίζει και η σημασία του ως μοντέλο…Τι θα γίνει τελικά; Μόνο ο χρόνος θα δείξει. 

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ