net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O Guy Martin δηλώνει έτοιμος να ξαναφέρει το παγκόσμιο ρεκόρ στην πατρίδα του μετά από 45 χρόνια.

Το Rocket III Streamliner μετρά πάνω από 4.5 λίτρα χωρητικότητας και πάνω από 1.000 άλογα στις 9.000 σ.α.λ.

Η μοτοσικλέτα-δότης κινητήρα είναι από μόνη της ένα εξωφρενικό μοντέλο για τον δρόμο. Σκεφτείτε δύο τέτοια μαζί. Με τούρμπο.

Η Triumph πάει για ρεκόρ με τον Guy Martin

Η Αγγλική εταιρεία έχει ως στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για μοτοσικλέτα και θα το προσπαθήσει με τον Guy Martin στο τιμόνι ενός Streamliner στην έρημο Bonneville.

 
Για την Αγγλική εταιρεία το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για μοτοσικλέτα δεν είναι απλώς ένα διαφημιστικό τρικ, μια άσκηση δημοσιότητας. Είναι η ίδια της η ιστορία, καθώς πρακτικά κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ από το 1955 ως το 1970 - με ένα μικρό διάλειμμα 33 ημερών - και μέσω αυτής της διαδικασίας προέκυψε ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της ιστορίας της, το Bonneville. Ονομασμένη από την αλμυρή έρημο της Utah, παρουσιάστηκε το 1959 ως η "ταχύτερη μοτοσικλέτα στον κόσμο".

Εδώ και λίγο καιρό η Triumph έχει κάνει γνωστό πως φέτος τον Αύγουστο σκοπεύει να επιστρέψει στη Bonneville με στόχο να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ. Στην προσπάθειά της θα χρησιμοποιήσει το Rocket III Streamliner, μια κατασκευή που κινείται από ένα ζευγάρι υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων από Rocket III. Οι δύο τρικύλινδροι διαθέτουν 2.300 κ.εκ. έκαστος και με τα τούρμπο η εκτίμηση είναι πως θα ξεπεράσουν τους 1.000 ίππους σε συνολική απόδοση.

Θα τα χρειαστούν όλα αυτά τα άλογα πάντως, καθώς το τρέχον ρεκόρ μετρά 605,697 χ.α.ώ., επετεύχθη πέρυσι από το streamliner Ack Attack που κινείτο από δύο κινητήρες Hayabusa με τούρμπο.

Μαθαίνουμε λοιπόν τώρα πως ο άνθρωπος που θα κληθεί να χειριστεί το Streamliner δεν είναι άλλος από τον Guy Martin, αναβάτης με παγκόσμια απήχηση, ικανός αγωνιζόμενος, γνωστός κυνηγός των ορίων του και, φυσικά, Άγγλος. Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος με την ιδέα να βοηθήσει στην προσπάθεια να επιστρέψει το παγκόσμιο ρεκόρ στην Αγγλία (και την Triumph) μετά από 45 ολόκληρα χρόνια.

Η επίσημη εβδομάδα των ρεκόρ στην έρημο Bonneville της Utah είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ