net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Από αριστερά: ο επικεφαλής του εργοστασίου Marc Sielemann και ο πρόεδρος της BMW Motorrad, Stephan Schaller.

BMW: 500.000 boxer GS!

Μια ιστορική ημέρα ήταν η χθεσινή (19 Μαρτίου 2014) για την γερμανική εταιρία. Από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της στο Βερολίνο βγήκε το 500.000ό GS με boxer κινητήρα!

 
Το εργοστάσιο της BMW στο Βερολίνο παράγει μοτοσικλέτες από το 1969. Από το 1980, από την εμφάνιση δηλαδή του πρώτου R 80 G/S, φιλοξενεί και την παραγωγή γνωστών mega on-off. Το 500.000ό GS με boxer που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής είναι ένα κόκκινο R 1200 και για αυτή την ξεχωριστή στιγμή στο εργοστάσιο παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της BMW Motorrad, Stephan Schaller, ο οποίος δήλωσε: «… η BMW Motorrad δημιούργησε το είδος travel enduro με το R 80 G/S. Το GS με τον επίπεδο δικύλινδρο κινητήρα έγινε συνώνυμο αυτού του είδους. Τα εξαιρετικά ταλέντα των boxer GS-συμπεριφορά, εκτός δρόμου ικανότητες, άνεση και αντοχή- εξελίσσονται συνεχώς και έχουν περάσει με επιτυχία και σε άλλα μοντέλα-σειρές της BMW Motorrad.»

Την υπερηφάνειά του για αυτή την ιστορική στιγμή εξέφρασε και ο επικεφαλής του εργοστασίου, Marc Sielemann: «Είναι προνόμιο για εμάς (ως εργοστάσιο) να συνεχίσουμε να χτίζουμε την επιτυχημένη ιστορία των θρυλικών δικύλινδρων GS. Με το νέο μερικώς υγρόψυκτο κινητήρα, φτάσαμε σε ένα νέο στάδιο εξέλιξης την προηγούμενη χρονιά. Η κατασκευή μισού εκατομμυρίου μονάδων, υπογραμμίζει το γεγονός, ότι τα boxer GS αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για τη δική μας παραγωγή μοτοσικλετών περισσότερο από ποτέ.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ