net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Yamaha ναι!...αλλά ποιo;

Είσαι «άρρωστος» με τον Rossi, θαυμάζεις τη πρωτοποριακή σκέψη της εταιρείας των τριών διαπασών και του χρόνου σκέφτεσαι να πας στο Iwata για «προσκύνημα». Πολύ απλά, είσαι «Yamahaκικός» και δεν αντέχεις στη σκέψη του να αποκτήσεις μοντέλο άλλης εταιρείας…

 
…τότε το αφιέρωμα που έχουμε ετοιμάσει για το τεύχος Νο20 είναι για σένα! Tα πιο δημοφιλή μοντέλα της εταιρείας, με τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους, τις τιμές, τις τυχόν προσφορές που ισχύουν, τα χρηματοδοτικά προγράμματα που τα συνοδεύουν, καθώς και τα τεχνικά στοιχεία τους. Ένας πλήρης οδηγός αγοράς για τις μοτοσικλέτες της Yamaha, που φυσικά δεν απευθύνεται μόνο στους «οπαδούς», αλλά και σε όσους προσανατολίζονται στην αγορά κάποιου εκ των μοντέλων της εταιρείας.

Τα μοντέλα που συμπεριλαμβάνονται στο οδηγό αγορά της Yamaha, είναι τα εξής:

FZ1 Fazer

Το FZ1 Fazer ανήκει στο βαρύ πυροβολικό της Yamaha, χάρη στις επιδόσεις, αλλά και τον sport χαρακτήρα του. Το ιαπωνικό street συνδυάζει αυτά τα δύο, χωρίς να γίνεται ακραίο και θα δείξει φιλικές διαθέσεις απέναντι στον αναβάτη του, αρκεί να δεχθεί κι αυτός κάποιες παραχωρήσεις.

FZ6 Fazer S2

Το FZ6 Fazer S2 είναι μια μοτοσικλέτα που θα εκτιμήσεις περισσότερο στο ταξίδι, ωστόσο, η συμβίωση μαζί της, πολύ σύντομα θα σου αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά και στην καθημερινή μετακίνηση και στις προκλήσεις που του θέτει η πολύβουη πόλη.

YZF-R1

Το νέο R1 ήρθε να ταράξει τα νερά και να αλλάξει για πάντα τις τετρακύλινδρες σπορ μοτοσικλέτες και όχι μόνο… Ο νέος στρόφαλος, που τοποθετεί όλα τα αντίβαρά του διαμετρικά αντίθετα (σταυρός), ήρθε για να μετουσιώσει ό,τι προσπαθούν οι τεχνικοί τόσα χρόνια, να κάνουν δηλαδή το R1 φιλικό και προβλέψιμο.

YZF-R6

Το R6 αποτελεί μια μοτοσικλέτα σχεδιασμένη στην πίστα που κάλλιστα θα μπορούσε να συμμετάσχει και να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα ss. Η αγωνιστική τεχνογνωσία της Yamaha χρησιμοποιήθηκε στο έπακρο, με αποτέλεσμα μια ασυμβίβαστη μοτοσικλέτα.

XJ 6

Η τελευταία προσθήκη στην κατηγορία των τετρακύλινδρων entry level ακούει στο όνομα Yamaha XJ6 και διαθέτει μια προσωπικότητα που λίγοι μπορούν να της χαλάσουν χατίρι. Είναι φιλικό, ελαστικό και πρακτικό – και όλα αυτά σε ένα streetfighter περιτύλιγμα!

FJR 1300 ΑΒS

Αν το FJ6 αποτελεί την καλύτερη πρόταση της Yamaha για την πόλη, τότε το FJR 1300 είναι ο βασιλιάς του ταξιδιού! Το ιαπωνικό touring παραμένει μια από τις καλύτερες μοτοσικλέτες της αγοράς για όσους επιθυμούν να διανύσουν χιλιάδες χιλιόμετρα στη σέλα της.

WR 125R

Το entry level της Yamaha δεν είναι η πλέον συνηθισμένη επιλογή της κατηγορίας. Είναι ένα μοντέλο ψηλό, που διαθέτει sport γονίδια, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι όσο ιδιότροπο δείχνει.

WR 250Χ

Βασισμένη στην εμπειρία της από τα χωμάτινα μοντέλα του παρελθόντος αλλά και στην ασυμβίβαστη φιλοσοφία της sport σειράς της, η Yamaha δημιούργησε ένα παιχνιδιάρικο entry level στα 250 κ.εκ., το οποίο υπόσχεται τόσο ασφάλεια, όσο και ατελείωτο παιχνίδι.

XT 660Z Tenere

Η αναβίωση του θρυλικού Tenere μετράει ήδη κάποια χρόνια και η νέα ενσάρκωση μένει πιστή στο πνεύμα του ονόματος που κουβαλάει. Το XT 660Z Tenere μπορεί να ταξιδέψει άνετα, σε χώμα ή άσφαλτο και, παράλληλα, να ανακηρυχθεί μια από τις πιο φρέσκες προτάσεις στην κατηγορία.

XT 660Χ

Η ύπαρξη ενός XT με καθαρά ασφάλτινο προσανατολισμό αποτελούσε όνειρο για πολλούς, εδώ και δεκαετίες. Πλέον, το XT 660X δεν αποτελεί όνειρο αλλά πραγματικότητα, η οποία φροντίζει τον αναβάτη, ως προς την ευχρηστία αλλά και την οδηγική απόλαυση.

X-Max 250

Αν και το X-Max δεν ανήκει στην κατηγορία των GT scooter, διαθέτει υψηλά επίπεδα άνεσης και τεράστιους χώρους που είναι ικανοί να το ανακηρύξουν επίτιμο μέλος της συγκεκριμένης κατηγορίας. Επιπλέον, οι διαστάσεις του είναι μαζεμένες, ώστε να κινείται ευέλικτα μες στην πόλη.

Τ-Max 500

Το T-Max έχει γίνει γνωστό για την ικανότητά του να ισορροπεί ανάμεσα στον sport χαρακτήρα μιας μοτοσικλέτας και στην πρακτικότητα και την άνεση ενός mega-scooter, κερδίζοντας συνεχώς οπαδούς, χάρη στις επιδόσεις, τη συμπεριφορά και την άνεσή του.

YZF-R125

Αποτελεί μια entry level μοτοσικλέτα που μπορεί όχι μόνο να χαρίσει στον αναβάτη εμπειρίες πάνω στους δύο τροχούς, αλλά και να τον βάλει σε sport mode, προετοιμάζοντάς τον για τα πρώτα του sport βήματα.

Crypton-X 135

Ένα παπί ξεχωριστό, τόσο σε επιδόσεις όσο και σε εμφάνιση. Το Crypton-X 135 αποτελεί σίγουρα τον σούπερ εκπρόσωπο της κατηγορίας, κάτι που χρωστά στα γενικά χαρακτηριστικά του, αλλά και στις λεπτομέρειες.

Περισσότερα για τα ανωτέρω μοντέλα μπορείτε να βρείτε στο τεύχος Νο20 του Moto Τρίτη (κυκλοφορεί 29/09!), στη ύλη του οποίου συμπεριλαμβάνεται ο οδηγός αγοράς της Yamaha, με όλες τις λεπτομέρειες του!

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ