net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

V-Max, R1, ή και τα δύο λένε οι φήμες

Η αντίστροφη μέτρηση στα sites της Yamaha, ορίζει την 4η Ιουνίου ως την ημέρα που θα αποκαλυφθεί το μέσο «κατάκτηση της απόλυτης δύναμης» σύμφωνα με το σχετικό σλόγκαν. Πηγές του εξωτερικού κάνουν λόγο για την παρουσίαση του V-Max, χωρίς ωστόσο η Yamaha να το επιβεβαιώνει.

 
Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το τι μπορεί να αποκαλύψει η Yamaha στις 04/06/2008, κάνουν λόγο πρωτίστως για το πολύ-αναμενόμενο V-Max και ορίζουν την Μαδρίτη ως την πόλη στην οποία θα ακουστεί για πρώτη φορά ο βρυχηθμός του V4.

Μάλιστα αναφέρεται πως το λανσάρισμα του V-Max θα γίνει σε τρεις φάσεις, δηλαδή στατική παρουσίαση του μοντέλου εντός λίγων ημερών στην Ισπανία, παρουσίαση στους δημοσιογράφους τον Σεπτέμβριο και επίσημη παρουσίαση σε ευρύτερη κλίμακα στην έκθεση της Κολωνίας, αργότερα τον ίδιο μήνα.

Το πρωτότυπο V-Max έκανε ντεμπούτο στο σαλόνι του Τόκιο το 2005 και από τότε έχει φιγουράρει σε περίοπτη θέση σχεδόν σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις της υφηλίου.

Παρ΄ όλο που έχουν ακουστεί πολλά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του V-Max, το σίγουρο είναι ότι η απόδοση του θα πρέπει να είναι τουλάχιστον …τερατώδης, αφού ο «μύθος» που περιβάλλει το όνομα, δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο από την ισχύ και τις επιδόσεις.

Οι λαλίστατες, -άλλα όχι και απαραίτητα έγκυρες- γλώσσες, κάνουν λόγο για κινητήρα V4 (…αυτό είναι το μόνο σίγουρο!) χωρητικότητας 1.800 έως 2.000 κ.εκ. με απόδοση 200 ίππων.

Δεν είναι όμως μόνο το νέο V-Max που θα μπορούσε να αποτελεί την διαφημιζόμενη έκπληξη από την Yamaha, αλλά και το R1, το οποίο φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια στην αγορά.

Δεδομένου ότι η μοτοσικλέτα προκάλεσε μεγάλη αίσθηση το 1998, είναι πιθανόν η Yamaha να συνδυάσει την επέτειο με την παρουσίαση του νέου μοντέλου, φιλοδοξώντας να προκαλέσει τον ίδιο «σεισμό» στα supersport, με χαρακτηριστικά, τεχνολογία και επιδόσεις, που θα επαναπροσδιορίζουν την κατηγορία.

Δεν απομένουν παρά λίγες ημέρες μέχρι που το μυστικό της Yamaha να αποκαλυφθεί και στο διάστημα αυτό θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία γίνει γνωστή.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ