Πόσο θα διαφέρει το Kawasaki Versys 650 2022 από το τρέχον μοντέλο;

Πόσο θα διαφέρει το Kawasaki Versys 650 2022 από το τρέχον μοντέλο;

Προ των πυλών το Kawasaki Versys 650 2022

Καιρός ήταν για μια ανανέωση. Κυκλοφόρησαν ήδη πληροφορίες, ότι η Kawasaki ετοιμάζει το νέο Versys 650. Φρεσκάρισμα στο σχέδιο, λίγο βαρύτερο, με TFT οθόνη αναμένεται το νέο Versys. Εσείς τι θα θέλατε να δείτε από αυτό;

Με την EICMA προ των πυλών, που σηματοδοτεί και την στιγμή παρουσίασης των νέων μοτοσυκλετών από της εταιρείες, και η Kawasaki φυσικά ανεβαίνει στο βαγόνι. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για ανανέωση του Versys 650, μία από τις πιο πετυχημένες μοτοσυκλέτες της Kawasaki, που όμως έχει πολλά χρόνια να ανανεωθεί (από το 2015).

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Νέα σχεδίαση μαρτυρούν τα στοιχεία

Οι κατάσκοποι του διεθνούς τύπου αλίευσαν σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Versys, που κατατέθηκαν για κατοχύρωση μαζί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Σε αυτά, διαφαίνεται μια μείωση του ύψους του μοντέλου, κατά περίπου 40 χιλιοστά με την ζελατίνα κατεβασμένη και κατά 30 χιλιοστά με την ζελατίνα ανεβασμένη. Σε σύγκριση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπάρχοντος μοντέλου, η διαφορά αυτή σε διαστάσεις πιθανότατα μαρτυρά και νέα σχεδίαση στο εμπρός μέρος, αλλά και αποκαλύπτει ένα μεγαλύτερο εύρος ρύθμισης ζελατίνας σε ύψος (60 χιλιοστά εύρος, αντί 50 του προηγούμενου μοντέλου).  Σε τεράστιο βαθμό, ωστόσο, οι διαστάσεις παραμένουν ίδιες (όμοιο μεταξόνιο, πλάτος αλλά και μήκος), ωστόσο στο βάρος καταγράφεται μια μικρή αύξηση κατά 2 κιλά. Το Versys 650 του 2022 θα ζυγίζει 219 κιλά, γεμάτο.
 

Οθόνη TFT και νέα ηλεκτρονικά στον εξοπλισμό;

Θα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, μια νέα μοτοσυκλέτα σήμερα που να μην φέρει οθόνη TFT και το Versys 650 δεν θα μπορούσε πια να κάνει αλλιώς. Με τα αναλογικά-LCD όργανα του 2015 να μην έχουν αλλάξει ακόμα και τα μοντέλα της Kawasaki να αποκτούν TFT οθόνη το ένα μετά από το άλλο, είναι πολύ λογικό και για το Versys 650 να την «φορέσει». Φυσικά αυτό θα σημάνει ότι θα έχει δυνατότητες διασύνδεσης με κινητό τηλέφωνο, με όλα τα οφέλη που φέρνει όπως πλοήγηση και δυνατότητα χειρισμού τηλεφώνου και πολυμέσων. Επιπλέον, συγκεκριμένες πηγές αναφέρουν την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί και ένα νέο σετ ηλεκτρονικών, με μονάδα IMU, Cornering ABS και εξελιγμένα βοηθήματα για τον αναβάτη.
 
Προς το παρόν, περιμένουμε περισσότερα με την πιθανή επίσημη παρουσίαση του Kawasaki Versys 650, να αναμένεται τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες…
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »