Aprilia RS 660 Trofeo

Aprilia RS 660 Trofeo

Aprilia RS 660 Trofeo

Aprilia RS 660 Trofeo

Aprilia RS 660 Trofeo: Παρουσιάστηκε

Η κορυφαία μεσαία supersport της εποχής; Η καθαρά αγωνιστική έκδοση της Aprilia RS660 είναι πλέον διαθέσιμη. Θα δίνατε τα χρήματα που κοστίζει για να την πάρετε;

Η Aprilia αποκάλυψε και επίσημα την RS 660 Trofeo, την αγωνιστική έκδοση της RS 660. To μοντέλο έχει σωρεία τροποποιήσεων και βελτιώσεων με στόχο την αποκλειστική χρήση σε πίστα, αφού όπως χαρακτηριστικά ανακοινώνεται, δεν ταξινομείται και δεν βγάζει άδεια για το δρόμο. H Aprilia RS660 Trofeo θα κοστίζει 14.700 ευρώ (προ φόρων).
 
Η RS660 λαμβάνει αλλαγές στο ηλεκτρικό της σύστημα, καθώς το ABS καταργείται, όπως επίσης και ο διακόπτης ανάφλεξης. Ωστόσο, η μονάδα του ABS παραμένει συνδεδεμένη στα κυκλώματα φρένων, με στόχο την στρατηγική εκμετάλλευση του από την κεντρική μονάδα ελέγχου κατά την διάρκεια της οδήγησης. Η ECU έχει λάβει αναπρογραμματισμό στην ρύθμιση Race, για αποκλειστική χρήση στην πίστα, λαμβάνοντας υπόψιν και το νέο σύστημα εξάτμισης της SC Project.
 
Οι αναρτήσεις έχουν σημαντικές αναβαθμίσεις: Το πιρούνι αποκτά φυσίγγιο Misano by Andreani, πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ το αμορτισέρ αντικαθίσταται από ένα Ohlins AP948, επίσης με πλήρεις ρυθμίσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, είναι τα Pirelli Diablo Supercorsa V3 SC1.
 
Η θέση οδήγησης έχει χαμηλώσει, με νέα αγωνιστική άνω τιμονόπλακα και κλιπ-ον που ρυθμίζονται, ενώ και τα μαρσπιέ προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του αναβάτη. Όλα τα τμήματα του Fairing είναι κατασκευασμένα από Fiberglass, ενώ από τον κινητήρα έχει αφαιρεθεί το σύστημα δευτερεύοντος αέρα αλλά και ο θερμοστάτης. Το μοτέρ αποκτά προστατευτικά καπακιών από αλουμίνιο και φίλτρο αέρα Sprint Filter. H ισχύς του μοτέρ ανέρχεται στους 105 ίππους, ενώ το βάρος της μοτοσυκλέτας αγγίζει τα 153 κιλά, άνευ υγρών.