Θα διευρυνθεί η γκάμα των cruisers της BMW που ξεκίνησε με το R 18;

BMW: Έρχεται και «μικρότερο R 18»;

Πληροφορίες για την διεύρυνση της γκάμας των ρετρό cruiser της BMW και σε μικρότερα κυβικά, κυκλοφόρησαν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τι περιμένουμε;

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σε διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, η BMW προτίθεται να διευρύνει την γκάμα των retro cruisers που ξεκίνησε από το R 18. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο επικεφαλής της BMW Motorrad, Markus Schramm, μιλώντας στο γαλλικό  μέσο Le Repaire des Motards.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι «πίεσαν» τον Γερμανό επικεφαλής της BMW για απαντήσεις, όσον αφορά τα cruisers της εταιρείας, τόσο με τον κινητήρα των 1.800 κυβικών, όσο και με άλλα μοτέρ. Ο Schramm μπορεί να μην απάντησε ευθέως, αλλά τεχνηέντως άφησε να εννοηθεί ότι τίποτα δεν αποκλείεται!
 
Ο Schramm απάντησε ως εξής, σε ερώτηση των Γάλλων για ένα πιθανό νέο cruiser, με μικρότερο κυβισμό και ανάλογη ονομασία, όπως π.χ. R11: «Είναι μια θαυμάσια ιδέα, αλλά ξέρετε ότι δεν μπορώ να μιλήσω για τα μελλοντικά μοντέλα λεπτομερώς! Όπως και να έχει, η κατηγορία των Cruisers είναι πολύ σημαντική, η μεγαλύτερη σε όλη την αγορά μοτοσυκλετών πάνω από 500 κυβικά. Οπότε, δεν τελειώνει η ιστορία μόνο με το R18. Ας πούμε ότι το να σκεφτούμε μια cruiser μικρότερου κυβισμού είναι μια λογική επόμενη κίνηση».  Μόνο… απευθείας, δεν το επιβεβαίωσε ο Schramm, όπως θα έλεγαν κάποιοι!
 
Ας μην ξεχνάμε, ότι η BMW έχει στην διάθεση της και έναν κινητήρα-χρυσωρυχείο: Τον Boxer των 1.170 κ.εκ. που χρησιμοποιείται ακόμα στην γκάμα των R nineT. Έχοντας αποδείξει την διαχρονικότητα του, δεν θα ήταν δύσκολο για τους μηχανικούς της BMW να δώσουν μια ακόμα πνοή ζωής στον αειθαλή Boxer συμμορφώνοντας τον με τις τελευταίες προδιαγραφές ρύπων και τοποθετώντας τον σε ένα retro cruiser… Περιμένουμε περισσότερες (και επίσημες) πληροφορίες.
 

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Θα ηταν επισης ωραιο να μας εδινε η BMW και μοτοσυκλετες σαν τα παλαιοτερα R27, R69 κλπ προσαρμοσμενες βεβαια στα συγχρονα προτυπα καθως πιστευω οτι το κοινο θα ανταποκρινοταν με θερμη