Αυτό το Yamaha XT660 δεν είναι σαν κανένα άλλο

Μια καλόγουστη μετατροπή, ακριβώς επειδή δεν την χαρακτηρίζει η υπερβολή: Αυτή είναι η άποψη δύο Τούρκων customizers για την αειθαλή Yamaha XT660.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha XT είναι μια μοτοσυκλέτα με θρυλικές διαστάσεις στην Ελλάδα –σε όλες του τις γενιές, ακόμα και την τελευταία τω 660 κυβικών. Φαίνεται όμως ότι δεν το αγαπούμε μόνο εμείς εδώ, αφού και στην γειτονική Τουρκία το μοντέλο συγκεντρώνει αρκετή προσοχή, ώστε να απασχολήσει τους customizers. Αυτή η XT660R έπεσε στα χέρια των αδερφών Mert και Can Uzer από την Κωνσταντινούπολη, παραγγελία ενός αναβάτη που αναζητούσε μια «αξιόπιστη μονοκύλινδρη μοτοσυκλέτα», για να ξεφεύγει από την ζέστη του καλοκαιρού για διασκέδαση, αλλά να χρησιμοποιείται εύκολα και στην κάθε μέρα.
 
Οι επεμβάσεις ξεκίνησαν από τον κινητήρα, ο οποίος έλαβε ένα φίλτρο K&N, Power Commander για την μικρορύθμιση του ψεκασμού και την βελτίωση της τροφοδοσίας στα χαμηλά, ενώ η SC Project κατασκεύασε μια ολόσωμη εξάτμιση. Όλα τα ρουλεμάν και οι τσιμούχες του κινητήρα είναι νέα, ενώ η μοτοσυκλέτα δέχθηκε σχολαστική φροντίδα και αντικατάσταση όλων των φθαρμένων ή σκουριασμένων τμημάτων της.
 
Το ρεζερβουάρ υπέστη ανακατασκευή που άλλαξε το εσωτερικό του σχήμα, κερδίζοντας μάλιστα και κάποια λίτρα χωρητικότητας, ενώ «κρύβεται» κάτω από αλουμινένιο κάλυμμα. Τα φτερά είναι νέα από αλουμίνιο, κατάλληλα προσαρμοσμένα στον οπτικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, ενώ μια ποδιά 3 χιλιοστών αλουμινίου προστατεύει το κάτω μέρος του κινητήρα. Χαρακτηριστική η εμφάνιση του κυκλικού φωτιστικού μπροστά, ενισχύει την μοναδική ρετρό χροιά του μοντέλου.
 
Για «πινελιά τελειώματος», οι αδερφοί Uzer προέβλεψαν την χρήση μεγάλου top box στο μοντέλο, το οποίο μπορεί επίσης να φέρει και πλαϊνές μαλακές βαλίτσες! Πως σας φαίνεται;