Kawasaki Versys 1000 SE 2021: Νέα ανάρτηση «Skyhook»

Με ανανέωση στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου των αναρτήσεων, έρχεται το μεγάλο τουριστικό τετρακύλινδρο της Kawasaki, Versys 1000, για το 2021. Δείτε εδώ περισσότερα…

Η Kawasaki Versys 1000 SE παίρνει ελαφρές αναβαθμίσεις για το 2021 και η εταιρεία τις ανακοινώνει, στα πλαίσια των παρουσιάσεων της γκάμας, πριν την… ομοβροντία νέων μοντέλων που περιμένουμε. Για το 2021, η τετρακύλινδρη τουριστική μοτοσυκλέτα της Kawasaki αποκτά νέες αναρτήσεις με ηλεκτρονικό έλεγχο και συγκεκριμένα, το σύστημα Skyhook Suspension της Showa.
 
H Kawasaki Versys 1000 SE ήταν, ως γνωστόν, ήδη εξοπλισμένη με σύστημα ημιενεργητικής ανάρτησης, το KECS (Kawasaki Electronic Control Suspension), ωστόσο με την υιοθέτηση του συστήματος Skyhook η μοτοσυκλέτα λαμβάνει νέα μονάδα ελέγχου της ανάρτησης. Η Kawasaki αναφέρει ότι βασικός λόγος αναβάθμισης του συστήματος είναι η ταχύτητα του Skyhook, που διαβάζει την κατάσταση του δρόμου 1.000 φορές το δευτερόλεπτο, κάνοντας διαρκώς τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε η μοτοσυκλέτα να παραμένει σταθερή και άνετη.
 
Το Skyhook σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες τόσο στην αναρτώμενη όσο και την μη αναρτώμενη μάζα της μοτοσυκλέτας, υπολογίζοντα διαρκώς τις κινήσεις της ανάρτησης και αλλάζοντας ανάλογα τις ρυθμίσεις απόσβεσης. Κατά τα άλλα, η μοτοσυκλέτα παραμένει όμοια σε μηχανολογικό επίπεδο.