Μπορεί να δούμε το Yamaha Tenere 700 να γίνεται ακόμα πιο χωμάτινο;

Yamaha Tenere 700: Έρχεται «Adventure» έκδοση!;

Φήμες για μια πιο «σκληροπυρηνική» έκδοση της Yamaha Tenere 700 είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα λόγια ανθρώπων της Yamaha! Δείτε περισσότερα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Το Yamaha Tenere 700 είναι ο ορισμός του success story, όσον αφορά τις μεσαίες μοτοσυκλέτες των τελευταίων ετών: Προκάλεσε θόρυβο γύρω από το όνομα του πριν κυκλοφορήσει, διατέθηκε σε μια άκρως ανταγωνιστική τιμή και έχει αρχίζει ήδη να εκθρονίζει βασικούς ανταγωνιστές του σε σημαντικές αγορές. Συγκεκριμένα, στην Γερμανία, το Tenere 700 έχει ξεπεράσει το μεγαθήριο R 1250 GS σε πωλήσεις και αυτό κάθε άλλο παρά αμελητέο είναι σαν συμβάν.

Τώρα, μέσα από κουβέντες ανθρώπων της Yamaha, φανερώνεται η πρόθεση τους να κατασκευάσουν μια πιο «σκληροπυρηνική» ή χωμάτινη, αν θέλετε, εκδοχή του (ήδη αρκετά χωμάτινου) Tenere 700. Όλα αυτά μέσα από δηλώσεις του Takushiro Shiraishi, επικεφαλή του Project του Tenere 700, σε συνέντευξή του στο ιταλικό Motociclicmo. Ο Shiraishi είπε ότι η ομάδα ανάπτυξης του Tenere μπορεί να κατασκευάσει μια πιο «adventure» εκδοχή του Tenere 700, αν η «ζήτηση του είναι αρκετά υψηλή». Και όπως ίσως φαντάζεστε, αυτό συμβαίνει ήδη.

Τι μπορεί να έχει δηλαδή μια ακόμη πιο περιπετειώδης έκδοση του Tenere 700; Σίγουρα το μοντέλο θα μπορούσε να φέρει αρκετά μεγαλύτερο ρεζερβουάρ αλλά και διαφορετικές αναρτήσεις με ακόμα μεγαλύτερες διαδρομές και πιθανότατα, ηλεκτρονική ρυθμισιμότητα. Αυτά τουλάχιστον είναι κάποια «βασικά προαπαιτούμενα», τα οποία σίγουρα θα συνοδεύονται και από νέο ή διαφορετικό εξοπλισμό.

Με μία τέτοια κίνηση, η Yamaha στοχεύει σε πολλαπλά μέτωπα: Θέλει να ικανοποιήσει όσους ζητούν αυτή την έκδοση, να ανταγωνιστεί μεγαλύτερες και ακριβότερες adventure με ακόμη πιο δελεαστικές αξιώσεις, αλλά και να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που ακούει στο όνομα KTM 790 Adventure. Βλέπετε, η Αυστριακή μοτοσυκλέτα είναι ήδη διαθέσιμη σε 2 εκδόσεις (την βασική και την R) και η Yamaha ίσως θέλει να παίξει την παρτίδα επί ίσοις όροις πλέον…