Στιγμιότυπο από το τελευταίο teaser για το KTM 1290 Superduke R

ΚΤΜ 1290 Superduke: «Αναβολή» για το 2021;

Ένα ακόμα teaser για το νέο KTM 1290 Superduke, που όμως φέρνει και κάποια αντιφατικά σενάρια. Έρχεται ή μήπως όχι, νέο μοντέλο παραγωγής για το 2020;

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Με διάφορα, δελαστικά teasers, η KTM μας είχε προετοιμάσει για την άφιξη του νέου 1290 Superduke και, δημοσιεύοντας ένα ακόμα βίντεο, συνεχίζει να το κάνει. Δείτε το κλιπάκι παρακάτω, που πλέον είναι περισσότερο αποκαλυπτικό, με την μοτοσυκλέτα να εμφανίζεται πλέον στην ολότητα της.



Ωστόσο, υπάρχει ένα στοιχείο που προκαλεί σκέψη και θυμίζει παλαιότερες εμπορικές κινήσεις της KTM: Αν προσέξετε καλά, η μοτοσυκλέτα του Video είναι μορφής «πρωτότυπου». Βάλτε το video να παίζει και κάντε παύσεις: Το μοντέλο δεν έχει ούτε φώτα, ούτε φλας, ούτε καθρέπτες, ούτε πίσω σέλα και θυμίζει πάρα πολύ, το 790 Duke Concept που είδαμε το 2016.

Και εδώ λοιπόν αρχίζουν οι αμφιβολίες! Μήπως έχει σκοπό η KTM να αποκαλύψει το μοντέλο μόνο ως πρωτότυπο, φέτος; Αν αυτό γίνει έτσι, τότε η εμφάνιση του νέου 1290 Superduke παραγωγής μετατίθεται, στην καλύτερη, για εντός του 2020. Στην «χειρότερη», πάμε για παρουσίαση του μοντέλου τουλάχιστον ως MY 2021. Και αυτό είναι κάτι που ξανάγινε, με το 790 Duke: Πρώτα το είδαμε  ως concept το 2016, για να παρουσιαστεί στην συνέχεια το 2017 ως μοντέλο 2018.
Αυτό όμως είναι ακόμα, μόνο ένα σενάριο, ενώ ξένοι δημοσιογράφοι υπογραμμίζουν ότι η KTM έχει προβάλλει πολύ το νέο μοντέλο, για να αποκαλύψει τελικά ότι για φέτος, το μενού έχει μόνο concept.

Από την άλλη, μπορεί να υπάρχει κάποιος πιο σοβαρός λόγος για να γίνει αυτό: Να θέλει η KTM να δείξει τις δυνατότητες της και να προκαλέσει την προσοχή, ενώ παράλληλα εργάζεται να τελειοποιήσει το μοντέλο της εν όψει και των μεγάλων αλλαγών που θα επιβάλλουν οι Euro5. Και βέβαια, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μίας Limited έκδοσης αποκλειστικά για την πίστα: Χωρίς… τίποτα από τα απαραίτητα για την κυκλοφορία στο δρόμο και απευθυνόμενη στους «σκληροπυρηνικούς» αναβάτες και λάτρεις της KTM.

Η 5η Νοεμβρίου, η ημερομηνία της αποκάλυψης της νέας KTM (όπως λέει και η ίδια η εταιρεία) πλησιάζει και όλα θα μαθευτούν σύντομα. Μέχρι εκείνη την στιγμή, μπορούμε να φανταζόμαστε (και να… φαντασιωνόμαστε) ελεύθερα.