Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες του RC390 που ετοιμάζεται...

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες του RC390 που ετοιμάζεται...

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες του RC390 που ετοιμάζεται...

Είναι αυτό το νέο KTM RC390;

Κατασκοπευτικές εικόνες δείχνουν ότι η KTM σκέφτεται την ανανέωση του RC390 και δουλεύει πάνω σε αυτό, για το 2021. Δείτε περισσότερα…

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Το KTM RC390, η γνωστή σπορ μοτοσυκλέτα της Αυστριακής εταιρείας, βρίσκεται στην αγορά από το 2014 και, παρά τις αρκετές αναβαθμίσεις του 2017, δεν έχει αλλάξει πολύ κατά τα άλλα. Φαίνεται όμως ότι η ΚΤΜ εργάζεται πάνω σε μία καινούργια εκδοχή του μοντέλου μετά από 6 χρόνια παρουσίας του στις αγορές.

Δείτε τις εικόνες… Εμφανέστατη είναι η αλλαγή στην εμφάνιση του RC390: Το μοντέλο δοκιμής έχει ένα πολύ πιο ήπια σχεδιασμένο fairing, με πολύ λιγότερο αιχμηρές «γραμμές» στο μούτρο, διαφορετικά πλαϊνά πλαστικά και διαφορετικό εμπρός φανάρι. Το τελευταίο δεν είναι καθόλου βέβαιο, φυσικά, ότι θα παραμείνει έτσι μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου, καθώς ο κυκλικός προβολέας μπορεί απλά να βρίσκεται εκεί για λόγους δοκιμής.

Κατά τα άλλα, εμφανώς διαφορετικά είναι το υποπλαίσιο, η ουρά, το ρεζερβουάρ που φαίνεται μεγαλύτερο και –πιθανόν- ψηλότερα τοποθετημένα κλιπ-ον. Ο κινητήρας και η τοποθέτηση της εξάτμισης φαίνεται να μην αλλάζουν, όπως επίσης και το πιρούνι εμπρός, το ψαλίδι και τα φρένα. Ακόμα, το πλαίσιο, αν και σε μαύρο χρώμα, ίσα που φαίνεται και πιθανότατα παραμένει και αυτό, ίδιο ή πολύ παρόμοιο.

Είναι αναμενόμενο ότι το μοντέλο θα πληροί πλέον τις προδιαγραφές Euro5, οι οποίες σημαίνουν διαφορετικό σύστημα εξάτμισης, πιθανότατα δε και κεφαλή στον κινητήρα, προκειμένου οι 44 ίπποι του μονοκύλινδρου των 373 κ.εκ. να μολύνουν λιγότερο. Αύξηση ισχύος για το μοντέλο δεν αναμένεται (με τα μέχρι τώρα στοιχεία), ενώ εμείς περιμένουμε και την τοποθέτηση μίας TFT οθόνης, που θα αντικαταστήσει το ξεπερασμένο LCD καντράν.

Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι του RideApart, που ανακάλυψαν και τις φωτογραφίες,  πιστεύουν ότι το μοντέλο ΔΕΝ θα έρθει για το 2020, αλλά για το 2021. Αναμένουμε και περισσότερα…