Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται για το νέο Yamaha TMAX 2020...

Yamaha TMAX 2020: Περισσότερα κυβικά;

Ανεβαίνει σε κυβισμό το «απόλυτο» mega scooter της Yamaha, όπως αποκαλύπτουν ξένες πηγές. Δείτε περισσότερα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Το Yamaha TMAX δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: Πρόκειται απλά για ένα από τα πιο επιτυχημένα mega scooters όλων των εποχών και οι αναβάτες το γουστάρουν σε επίπεδο… μανίας. Πριν από 7 χρόνια, το TMAX είχε ανέβει πρώτη φορά σε κυβισμό στα 530 κ.εκ. (από τα 500) και είναι πολύ πιθανόν, το 2020 να ανέβει κι άλλο.

Πιο συγκεκριμένα, οι Βρετανοί δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι το Yamaha TMAX του 2020 θα φτάσει τα 562 κυβικά. Η πληροφορία προέρχεται από απόρρητα έγγραφα, τα οποία μάλιστα (σύμφωνα με την πηγή) αποκαλύπτουν και άλλες τεχνικές πληροφορίες. Τουτέστιν, ο νέος κινητήρας των 562 κ.εκ. θα υποστεί ακόμα μια αύξηση της διαμέτρου των κυλίνδρων του, που θα φτάσουν τα 70 χιλιοστά διατηρώντας την διαδρομή στα 73 χιλιοστά. Φαίνεται πως η Yamaha εμπνεύστηκε από κιτ κυλινδρισμού που κυκλοφορούν στην αγορά και έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα!

Με την ισχύ τι θα γίνει λοιπόν; Οι πηγές ισχυρίζονται ότι το νέο TMAX 560 θα φτάσει τους 47 ίππους –έτσι ώστε να παραμένει σε κάθε περίπτωση, στα όρια του A2 διπλώματος. Αν σκεφτεί κανείς την έλευση των Euro5 προδιαγραφών την πρωτοχρονιά του 2020, καταλαβαίνει και τον λόγο της αύξησης του κυβισμού, μια λύση που επιλέγουν πολλοί κατασκευαστές ήδη.
Κάτι ενδιαφέρον είναι, ότι δεν θα γίνουν κατά τα φαινόμενα, άλλες αλλαγές δεν θα γίνουν στο μοντέλο και η μόνη ανανέωση, θα είναι ο κινητήρας. Οι Αγγλοι λένε ότι, στα έγγραφα που ανακάλυψαν, όλα τα σημαντικά τεχνικά στοιχεία του TMAX θα μείνουν ίδια. Ακόμα, αποκαλύπτεται ότι η έκδοση SX πιθανόν να γίνει παρελθόν και το TMAX να διατίθεται μόνο ως «απλό» και ως DX.

Φυσικά αναμένεται και μια μικρή  αύξηση στο βάρος, ελέω τόσο του κυβισμού, όσο και της ανάγκης για νέα εξάτμιση: Συγκεκριμένα, το TMAX φτάνει στα 220 κιλά, από τα 216. Περιμένουμε και περισσότερα…