Το Aprilia SXV550 με την ματιά της Simone Conti Motorcycles

Το Aprilia SXV550 με την ματιά της Simone Conti Motorcycles

Το Aprilia SXV550 με την ματιά της Simone Conti Motorcycles

Ένα διαφορετικό Aprilia SXV550

Ποιος μετατρέπει ένα ακραίο motard, όπως το Aprilia SXV550, σε μια εντελώς διαφορετική custom μοτοσυκλέτα; Δείτε περισσότερα!

Η Aprilia SXV550 ήταν ένα motard μοντέλο, το οποίο είχε κορυφαίες επιδόσεις και ακραίο χαρακτήρα, απευθυνόμενο σε «μερακλήδες» της φάσης. Έφερε έναν από τους ισχυρότερους και ελαφρύτερους V2 της ιστορίας, που απέδιδε μέχρι και 70 ίππους! Για αυτούς τους λόγους όμως, το μοντέλο δεν πέτυχε καλή διείσδυση στην αγορά (λόγω εξειδικευμένου χαρακτήρα), απέκτησε όμως φανατικούς λάτρεις.

Κάπως έτσι η Simone Conti Motorcycles, κατασκευάστρια εταιρεία custom μοτοσυκλετών, βάσισε την νέα της δημιουργία στον κινητήρα του SXV550, φτιάχνοντας κάτι εντελώς διαφορετικό! Η SCM κατασκεύασε κάθε άλλο τμήμα της νέας μοτοσυκλέτας, πλην του κινητήρα, μόνη της δημιουργώντας ένα μοντέλο που συνδυάζει στοιχεία dragster και supersport εμφάνισης.

Και φυσικά, μια ριζοσπαστική κατασκευή σαν αυτή, θέλει μια αντίστοιχα ριζοσπαστική μηχανολογική προσέγγιση. Το εμπρός σύστημα της μοτοσυκλέτας είναι αντισυμβατικό και χρησιμοποιεί διπλά ψαλίδια, ενώ πίσω δεν υπάρχει ανάρτηση: Μιλάμε για μια hard-tail κατασκευή. Ο –αποκλειστικά ένας- αναβάτης που θα την οδηγήσει, σίγουρα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα «σκληροπυρηνικός» και αφοσιωμένος! Μάλιστα, οι άνθρωποι της SCM ζύγισαν την μοτοσυκλέτα, η οποία ανέρχεται μόλις στα 122 κιλά! Θαυμάσια…