Νέο Yamaha YZF-R3 2019

Ανανέωση και για το μεσαίο σπορ μοντέλο της Yamaha, το οποίο αλλάζει ριζικά στην εμφάνιση και βελτιώνεται τεχνικά σε πολλά σημεία.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha ολοκληρώνει την ανανέωση της σπορ γκάμας της, παρουσιάζοντας το νέο YZF-R3, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του R125 για το 2019. Η νέα μοτοσυκλέτα φέρει τις εμφανισιακές ανανεώσεις που χαρακτήρισαν και το μικρότερο R125, ενώ βελτιώνεται στα σημεία.

Ολοκαίνουργιο είναι το εμπρός ανεστραμμένο πιρούνι 37 χιλιοστών, από την Kayaba, τα οποία σχεδιάστηκαν με αυξημένη επιφάνεια επαφής μεταξύ μπότας και καλαμιού. Αυτό, σύμφωνα με την Yamaha, υπόσχεται μεγαλύτερη ακαμψία και πιο στιβαρή αίσθηση στον αναβάτη που αναζητά την σπορ οδήγηση. Νέες είναι επίσης οι τιμονόπλακες, από τις οποίες η άνω είναι φτιαγμένη από αλουμίνιο σε σχέδιο που θυμίζει R1.

Ο εμπρός δίσκος φρένων είναι νέος, διαμέτρου 298 χιλιοστών και συνεργάζεται με δαγκάνα 2 εμβόλων. Οι τροχοί είναι επίσης νέοι και φέρουν 10 ακτίνες, ενώ η Yamaha κάνει λόγο για ιδανική κατανομή βάρους 50-50 μεταξύ του εμπρός και του πίσω τροχού. Η μοτοσυκλέτα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα, ο οποίος φτάνει την απόδοση των 42 ίππων και εδράζεται σε ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, λειτουργώντας ως φέρον στοιχείο. 

H θέση οδήγησης δέχθηκε επανάληψη στο νέο R3, με τα κλιπ-ον να βρίσκονται 22 χιλιοστά χαμηλότερα, ενώ το ρεζερβουάρ είναι ανασχεδιασμένο, πλατύτερο κατά 31,4 χιλιοστά πάνω από τα γόνατα και 20 χιλιοστά χαμηλότερο στην περιοχή της τάπας. Με τις αλλαγές αυτές η θέση οδήγησης γίνεται ακόμη πιο σπορ.

Επιπλέον, η σέλα απέχει 780 χιλιοστά από το έδαφος. Ακόμη, η ζελατίνα και το εμπρός φέρινγκ που ανανεώνονται, βελτιώνουν την αεροδυναμική συμπεριφορά του μοντέλου και φυσικά τονίζουν κι άλλο την «α λα Moto GP» εμφάνιση του νέου R3. Μάλιστα, υπόσχονται αύξηση της τελικής ταχύτητας του μοντέλου κατά 8 χλμ/ώρα.

Τα διπλά φωτιστικά σώματα του νέου μοντέλου είναι τεχνολογίας LED, ενώ νέος είναι και ο LCD πίνακας οργάνων με μορφή οθόνης, που αντικαθιστά τον υπάρχοντα και φέρνει μια νέα σχεδίαση ενδείξεων.

Η νέα YZF-R3 θα γίνει διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του 2019, σε δύο χρώματα: Μπλε και μαύρο.