Η νέα Yamaha YZF-R125 2019

Η νέα Yamaha YZF-R125 2019

Η νέα Yamaha YZF-R125 2019

Η νέα Yamaha YZF-R125 2019

Η νέα Yamaha YZF-R125 2019

Νέο Yamaha YZF-R125

Ολοκαίνουργιο, σημαντικά ανανεωμένο στην εμφάνιση και ακόμη καλύτερο, έρχεται το νέο R125 από την Yamaha. Δείτε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για αυτό.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

H Yamaha αποκάλυψε με κάθε επισημότητα την νέα της YZF-R125 για το 2019. Η μικρή supersport μοτοσυκλέτα βελτιώνεται σε μηχανολογικό επίπεδο σε πολλά σημεία, ενώ μεταμορφώνεται εμφανισιακά, πλησιάζοντας την όψη των R6 και R1, όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες.

Ο κινητήρας των 125 κυβικών έχει ανασχεδιαστεί από την αρχή, με στόχο μεγαύτερη ισχύ και ροπή, αλλά και βελτίωση της οικονομίας καυσίμου και της αποδοτικότητας. Μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν είναι το σύστημα μεταβλητού χρονισμού VVA των βαλβίδων, που λειτουργεί σε όλο το φάσμα στροφών του κινητήρα, ενώ το μοτέρ φέρει ανασχεδιασμένη κεφαλή με κοντύτερες βαλβίδες. Το σύστημα ψεκασμού έχει επίσης αλλάξει, με μεγαλύτερο σώμα πεταλούδας, ενώ νέο είναι και το σύστημα ψύξης, με μικρότερο και ελαφρύτερο ψυγείο και μειωμένους χρόνους προθέρμανσης. Παράλληλα, η σχεδίαση του θαλάμου καύσης έχει ανανεωθεί, με τον τελευταίο να είναι μικρότερος σε μέγεθος για καλύτερη αποδοτικότητα.



Το πλαίσιο Deltabox του μοντέλου έχει δεχθεί γεωμετρικές βελτιώσεις. Συνδυάζεται με ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλιοστών εμπρός, ενώ πίσω συναντάμε πλέον αλουμινένιο ψαλίδι, το οποίο είναι επίσης κοντύτερο σε μήκος. Η R125 εξοπλίζεται πλέον με μονόδρομο συμπλέκτη, για ομαλότερα κατεβάσματα ταχυτήτων στην γρήγορη οδήγηση, με ελατήρια που επιτρέπουν ξεκούραστη χρήση της μανέτας από τον αναβάτη. Το ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας είναι νέο, χωρητικότητας 11 λίτρων ενώ νέος είναι και ο πίνακας οργάνων, ο οποίος θα δείχνει και την κατάσταση λειτουργίας του συστήματος μεταβλητού χρονισμού VVA.



Ο πίσω τροχός πλέον φέρει ελαστικό πλάτους 140 χιλιοστών, ενώ στα φρένα, ο εμπρός δίσκος έχει διάμετρο 292 χιλιοστά και ο πίσω 230 χιλιοστά. Τα φρένα έχουν δεχθεί βελτιώσεις για καλύτερη αίσθηση από τον αναβάτη.

Η μοτοσυκλέτα θα γίνει διαθέσιμη στις αρχές του 2019, σε 3 χρώματα: Yamaha Blue, Tech Black, Competition White.