Είναι αυτό το Kawasaki ZX-10R 2019;

Μια εικόνα που δημοσιεύτηκε στον ξένο τύπο και προκαλεί εντύπωση με την εμφάνιση της. Θα είναι έτσι η νέα Superbike του Akashi;

Μέσα από πολλές διάσπαρτες φήμες και πληροφορίες, θεωρείται πλέον βέβαιο ότι έρχεται νέο Kawasaki ZX-10R για το 2019. Η μοτοσυκλέτα, η οποία μετά την ριζική της ανανέωση το 2011 δεν έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό, αναμένεται ότι για του χρόνου θα είναι ολοκαίνουργια, μιας και πλέον ο ανταγωνισμός έχει προχωρήσει πάρα πολύ προς τα εμπρός.

Πως όμως θα μοιάζει το νέο μοντέλο; Οι εικόνες που βλέπετε εδώ φέρεται να το απεικονίζουν, όπως το εμπνεύστηκε ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Giorgio Baruzzo. Ο σχεδιαστής πιστεύει ότι το νέο μοντέλο θα θυμίζει κάπως, τις ZX-RR του παρελθόντος, με τις οποίες η Kawasaki συμμετείχε στα Moto GP, κάτι που είναι φανερό από τις έντονες γωνίες του σχεδίου. Στο εμπρός τμήμα, το οποίο έχει και κάτι από Ducati Desmosedici RR, ο Baruzzo έχει τοποθετήσει έναν κεντρικό ram air αεραγωγό και δύο LED φωτιστικά σώματα, να τον πλαισιώνουν.
Βέβαια, ο Baruzzo έχει βασίσει την σχεδίασή του στα Renderings του υπάρχοντος μοντέλου, έτσι δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές στο τελικό μοντέλο. Ειδικά αν φτάσουμε στο σημείο, να εισάγεται νέο πλαίσιο, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαμοιρφωθεί η μοτοσυκλέτα.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι η τελευταία μεγάλη αλλαγή του ZX-10R, έχει γίνει το 2011 και αν και η μοτοσυκλέτα έχει πετύχει σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες, ένα φρεσκάρισμά της θεωρείται κρίσιμο, όταν όλος ο άμεσος ανταγωνισμός της έχει να προτείνει κάτι ριζικά καινούργιο. Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να εμφανιστεί στο τέλος του έτους, ίσως στην EICMA ή στην Intermot, ενώ φήμες λένε ότι θα αποδίδει περίπου 230 ίππους!