Αντίθετα περιστρεφόμενο στρόφαλο θα έχει από του χρόνου η S1000RR

Μία από τις spy pics που κυκλοφόρησαν πέρσι, για την νέα μοτοσυκλέτα.

Νέο BMW S1000RR: Πλέον…δεν κρύβεται!

Όλα δείχνουν ότι το 2019 θα δούμε το ανανεωμένο BMW S1000RR. Ποιες είναι οι πληροφορίες που έγιναν τώρα γνωστές; Δείτε εδώ!

Για όσους παρακολουθούν την επικαιρότητα και τις κατασκοπείες, η εμφάνιση ενός νέου BMW S1000RR είναι μάλλον αναμενόμενη πλέον. Εικόνες για την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας έχουν ήδη κυκλοφορήσει, τα σενάρια οργιάζουν, τώρα όμως περισσότερες πληροφορίες έχουν γίνει διαθέσιμες.

Αρχικά, η επιβεβαίωση για την έλευση του μοντέλου έρχεται από τον επικεφαλής της Althea Racing, Genesio Bevilacqua, σε συνέντευξη που έδωσε στα ξένα μέσα. Στην συνέχεια, γνωστοποιείται ότι η νέα S1000RR, θα χρησιμοποιεί αντίθετα περιστρεφόμενο στρόφαλο. Με την λύση αυτή, που χρησιμοποιείται ακόμα από πολύ λίγους κατασκευαστές, η BMW θα πετύχει μεγαλύτερη ευελιξία του μοντέλου, καθώς ο στρόφαλος που θα γυρίζει προς τα πίσω θα εξουδετερώνει αρκετή από την ροπή αδράνειας των τροχών και της αλυσίδας.



Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000 κυβικά, για πολιτική χρήση, μια μόδα την οποία φαίνεται να επέβαλλε το Panigale V4 και θα ακολουθήσει και η Aprilia, στην νέα RSV4. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι, για τους αγώνες, θα πρέπει να υπάρχει και έκδοση λίτρου της νέας μοτοσυκλέτας, για πολιτική χρήση όμως αυτό δεν έχει και τόση σημασία, ειδικά εν μέσω αμείλικτου ανταγωνισμού. Η ισχύς του κινητήρα της νέας μοτοσυκλέτας, αναμένεται να είναι σημαντικά αυξημένη.

Βέβαια οι πληροφορίες έρχονται ακόμα με το σταγονόμετρο, αλλά δεν θεωρούμε απίθανο, η μοτοσυκλέτα να αναβαθμιστεί σε επίπεδο ηλεκτρονικών και περιφερειακών. 

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες υπάρχουν ήδη, το μοντέλο θα εμφανιστεί στην φετινή Intermot της Κολωνίας, στην Γερμανία, ή στην EICMA της Ιταλίας, τον Νοέμβριο. Περιμένουμε με αγωνία.