H φρέσκια BMW F850GS (φωτό) θα αποκτήσει και Adventure έκδοση σύντομα.

BMW: Προ των πυλών η F850GS Adventure

Και το νέο μεσαίο on-off της BMW αποκτά «περιπετειώδη» έκδοση! Δείτε τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά που διέρρευσαν για το μοντέλο…

Κάτι το οποίο περίμεναν πολλοί, θα γίνει από ότι φαίνεται πραγματικότητα: Η BMW έχει πράγματι στα σκαρία την F 850GS Adventure! Η επιβεβαίωση έρχεται μάλιστα, από διαρροή τεχνικών χαρακτηριστικών για την νέα μοτοσυκλέτα που έρχεται, καθώς η εταιρεία κατέθεσε στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Αρχή προστασίας του Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα λοιπόν, η έκδοση Adventure θα έχει μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου, ενώ θα έχει μια αύξηση σε διαστάσεις και βάρος. Το πλάτος του θα ανέλθει στα 939 χιλιοστά –από τα τρέχοντα 877- ενώ το βάρος του ανεβαίνει από τα 229 κιλά στα 244. Νέα θα είναι η ανάρτηση του μοντέλου, η οποία θα αυξήσει το συνολικό ύψος του κατά 10 χιλιοστά.

Επιπλέον, το Adventure μοντέλο θα έχει νέο υποπλαίσιο για μεγαλύτερη αντοχή σε χρήση με αποσκευές, συνεπιβάτη και εκτός δρόμου, ενώ θα προστεθούν πλευρικά «προβολάκια». Μια μικρή μείωση στην τελική ταχύτητα αναμένεται επίσης καθώς το F850GS Adventure θα αγγίζει περίπου τα 197 χιλιόμετρα την ώρα, από τα (κατά την BMW) 210. Ο κινητήρας δεν αναμένεται να έχει αλλαγές.

Το μοντέλο έρχεται ως μοντέλο 2019, το οποίο σημαίνει ότι θα το δούμε ολοκληρωμένο, αν όχι νωρίτερα, στις εκθέσεις της Intermot και της EICMA. Αναμένωμεν…