Έτοιμη για αγώνες αντοχής

YZR-09 Endurance Concept

Ο σχεδιαστής μοτοσυκλετών Oberdan Bezzi μας δείχνει πώς μια γυμνή Yamaha ΜΤ-09 θα μπορούσε να μετατραπεί σε μοτοσυκλέτα αγώνων.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha έχει καταφέρει τις ΜΤ-07 και ΜΤ-09 να προσφέρει δυο προσιτές, αλλά άκρως διασκεδαστικές μοτοσυκλέτες, οι οποίες δεν περνούν απαρατήρητες και μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή βάση για τροποποιήσεις. Ο Bezzi αποφάσισε να σχεδιάσει μια αγωνιστική MT-09 που θα μπορούσε να συμμετάσχει σε αγώνες αντοχής και ξεκίνησε «αλλάζοντας» τα περιφερειακά που είναι υπεύθυνα για την προσιτή τιμή της μοτοσυκλέτας, με άλλα υψηλότερων προδιαγραφών.

Φρένα, τροχοί και αναρτήσεις είναι αυτά που κάνουν μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με τα εργοστασιακά και δεν πρέπει να λείπουν από καμία αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Στη συνέχεια σχεδίασε ένα πλήρες φαίρινγκ για να προσφέρει την απαραίτητη κάλυψη από τον αέρα, ενώ το ρεζερβουάρ είναι μεγαλύτερο κι εμπνευσμένο από τη YZF-M1 των MotoGP. Τέλος, το ψαλίδι έχει «αλλαχθεί» με μονόμπρατσο αφήνοντας εκτεθειμένη την όμορφη γαλάζια ζάντα. 

Μπορεί να είναι απλά ένα σχέδιο, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για αυτούς που θέλουν μια πιο οικονομική λύση για track days, ενώ όχι μόνο η Yamaha, αλλά και άλλοι κατασκευαστές θα μπορούσαν να πάρουν ιδέες από αυτό.

Πηγή: Oberdan Bezzi