Διαθέτει την πιο εξελιγμένη ημιενεργητική ανάρτηση της Ohlins.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρα των 998 κυβικών με τα 197 άλογα δεν έχει δεχθεί αλλαγές.

Το φαίρινγκ από ανθρακονήματα είναι άβαφο σε πολλά σημεία, ώστε να φαίνεται το υλικό κατασκευής.

Νέα ηλεκτρονικά για τη R1

Η Yamaha ανακοίνωσε στην EICMA τις αλλαγές που θα έχουν οι supersport YZF-R1 και YZF-R1M. Οι νέες αναρτήσεις και το αναβαθμισμένο πακέτο των ηλεκτρονικών υπόσχεται να τις κάνει ακόμα καλύτερες.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η R1M είναι ήδη μια καταξιωμένη μοτοσυκλέτα, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τον Ιάπωνα κατασκευαστή από το να την κάνει ακόμα καλύτερη. Το μοντέλο του 2018 διατηρεί τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 998 κυβικών με τα 197 άλογα, αλλά διαθέτει αναβαθμισμένο πακέτο ηλεκτρονικών. Σύμφωνα με τη Yamaha διαθέτει την πιο εξελιγμένη ηλεκτρονική ανάρτηση της Ohlins που έχει φορεθεί σε μοτοσυκλέτα παραγωγής. Αυτή παίρνει πληροφορίες από τη μονάδα μέτρησης της αδράνειας της μοτοσυκλέτας από 6 άξονες και κάνει συνεχώς τις ιδανικές ρυθμίσεις στο πιρούνι και το αμορτισέρ για βέλτιστη επιτάχυνση, φρενάρισμα και στρίψιμο.

Το Quick Shift λειτουργεί πλέον και στα κατεβάσματα και η λειτουργία του μπορεί να ρυθμιστεί μέσα από την έγχρωμη TFT οθόνη. Η κεντρική μονάδα επεξεργασίας έχει δεχθεί αλλαγές, ώστε να ενσωματωθούν οι νέες ρυθμίσεις του Quick Shift και το σύστημα που αποτρέπει τις σούζες κατά την επιτάχυνση, έχει βελτιωθεί και προσφέρει καλύτερο έλεγχο.

Τέλος, το ελαφρύ φαίρινγκ από ανθρακονήματα είναι άβαφο σε πολλά σημεία, ώστε να φαίνεται το υλικό κατασκευής, ενώ τα γραφικά είναι εμπνευσμένα από την YZR-M1 των MotoGP. Θα είναι διαθέσιμες από τον Μάρτιο του 2018 και θα υπάρχει η επιλογή ενός νέου χρώματος με την ονομασία «Race Blu».