Η έκδοση SP μάλλον θα έχει αναρτήσεις της Ohlins.

Yamaha MT-09 SP

Μετά το MT-10, ήρθε κι η σειρά του MT-09 να αποκτήσει μια έκδοση SP υψηλότερων προδιαγραφών.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Το MT-10 SP είναι η κορυφαία έκδοση του γυμνού MT-10 και οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Yamaha. Δεν μας κάνει λοιπόν εντύπωση που ετοιμάζει μια αντίστοιχη έκδοση και για το MT-09. Η έκδοση SP του MT-10 περιλαμβάνει ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins και πολλά από τα εξαρτήματα της R1M. Οι αλλαγές στο MT-09 SP δεν θα είναι τόσο εκτεταμένες, ώστε η τιμή του να παραμείνει προσιτή.

Η Yamaha δεν έχει αποκαλύψει ακόμα λεπτομέρειες, αλλά υποθέτουμε ότι η απόδοση του κινητήρα θα παραμείνει στους 115 ίππους, οπότε θα γίνουν βελτιώσεις σε επιμέρους τομείς. Οι αναρτήσεις πιθανότατα θα είναι της Ohlins, αλλά όχι οι εξωτικές ημι-ενεργητικές, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν αλλαγές στην εμφάνιση, με την προσθήκη μιας μικρής ζελατίνας. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει «παίξει» στο παρελθόν με το MT-09, παρουσιάζοντας τις εκδόσεις Street Tracker και Street Rally, αλλά αυτά ήταν ουσιαστικά αξεσουάρ σε μορφή κιτ, όμως το SP θα είναι ξεχωριστό μοντέλο.

Περιμένουμε να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στην έκθεση του Μιλάνο και δεν θα μας κάνει εντύπωση, αν ένα MT-09 με βελτιωμένες αναρτήσεις, αποδειχθεί ιδιαίτερα αγαπητό στο μοτοσυκλετιστικό κοινό.