Ρετρό εμφάνιση που παραπέμπει σε παλαιότερες G/S

Πορτοκαλί σέλα και μπλέ πινελιές στο ντεπόζιτο

BMW RnineT Urban GS

Η BMW τιμά την ιστορία της και παρουσιάζει τη νέα RnineT Urban G/S, η οποία θα είναι η τελευταία μετά από 5 εκδόσεις της ρετρό σειράς που διαθέτει η Βαυαρική εταιρεία.

Η εμφάνισή της παραπέμπει στο RnineT Scrambler, αλλά ξεχωρίζει χάρη στο μικρό μασκάκι πάνω από τον προβολέα, την πορτοκαλί σέλα και τις μπλε λεπτομέρειες στο ντεπόζιτο. Η σέλα είναι πιο ψηλή, στα 850 χιλιοστά, ενώ στις χυτές ζάντες μπορούν να φορεθούν τρακτερωτά ελαστικά Continental TKC80, χωρίς επιπλέον χρέωση. Στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχουν και ζάντες με ακτίνες που ταιριάζουν με τα τρακτερωτά ελαστικά.

Το μικρό στρογγυλό όργανο έχει ένα αναλογικό ταχύμετρο και μια μικρή ψηφιακή οθόνη ενδείξεων. Ο boxer κινητήρας είναι 1170 κυβικά αεροελαιόψυκτος, αποδίδει 110 ίππους και συνεργάζεται με ένα κιβώτιο 6 σχέσεων που στέλνει τη δύναμη μέσω άξονα στον πίσω τροχό. Στο εμπρός μέρος συναντάμε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 43 χιλιοστών και δύο δίσκους 320 χιλιοστών με τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo, ενώ πίσω έχουμε ένα αμορτισέρ της Sachs και έναν δίσκο 265 χιλιοστών με διπίστονη δαγκάνα. Το ABS είναι στάνταρ, όχι όμως και το traction control που ανήκει στον έξτρα εξοπλισμό η λίστα του οποίου είναι αρκετά μεγάλη, όπως συνηθίζει η BMW, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θερμαινόμενα γκριπ, χαμηλή σέλα, συναγερμό αλλά και το στάνταρ ντεπόζιτο των RnineT.