net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Όμορφα βαμμένη και τροποποιημένη η R nineT της φωτογραφίας, ιταλική δημιουργία προς τιμήν των συμμετοχών της εταιρείας στο Paris-Dakar.

Προς τιμήν του Dakar

Μια BMW R nineT η οποία έλαβε της φροντίδα του Luis Bertelli και, μεταξύ άλλων τροποποιήσεων, βάφτηκε στα χρώματα της εταιρείας, όταν συμμετείχε στους αγώνες Dakar στη δεκαετία του 80.

 
Προς τιμήν των συμμετοχών της BMW στο ράλλυ Paris-Dakar κατά την δεκαετία του 1980, ο Ιταλός Luis Bertelli, του βελτιωτικού οίκου Luis Moto που εδρεύει στην Πίζα, τροποποίησε ένα BMW R nineT, με αρκετές αλλαγές σε όλη του την έκταση. 

Η έμπνευση για την μετατροπή, σύμφωνα με τον Bertelli, ήρθε από την διάσημη BMW R80G/S, την μοτοσυκλέτα της BMW που συμμετείχε στο ράλλυ Paris-Dakar από το 1981 μέχρι και το 1985, πετυχαίνοντας τέσσερις νίκες! 

Η μοτοσυκλέτα βάφτηκε εξολοκλήρου, στα αγωνιστικά χρώματα Marlboro, στα οποία ήταν βαμμένη και η R80 του αγώνα. Η Luis Moto κατασκεύασε αρκετά τμήματα για την μοτοσυκλέτα εντελώς στο χέρι, όπως η μαύρη ματ εξάτμιση με αφαιρούμενους σιγαστήρες, οι άνω και κάτω τιμονόπλακες από billet αλουμίνιο, το τιμόνι και το εμπρός φτερό και η σέλα. Οι ζάντες είναι ακτινωτές, πλεγμένες στο χέρι, ενώ οι αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας έρχονται από την Ohlins. 

H μοτοσυκλέτα φέρει επίσης νέο πίσω φανάρι, από την Lucas, νέα φλας και μια custom μικρή σχάρα από αλουμίνιο, κατασκευασμένη και αυτή από την Luis Moto. 

O δημιουργός του μοντέλου, Luis Bertelli, δήλωσε για το δημιούργημα του: «Είναι ένα scrambler, το οποίο φυσικά δεν προορίζεται για… την έρημο, αλλά αποτελεί φόρο τιμής στις συμμετοχές της BMW την δεκαετία του 80! Η εμφάνισή της είναι κατευθείαν επηρεασμένη από τους αγώνες, το ίδιο και το στήσιμό της.» 

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ