net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ετοιμάζουν την "αντεπίθεσή" τους τα μικρά Adventure Bikes;

Το Honda CRF 250 Rally Concept

Μια πιθανή μορφή του KTM 390 Adventure

To BMW G310R, πάνω στο οποίο θα βασιστεί το φημολογούμενο mini-GS.

Προ των πυλών;

Η κατηγορία των Adventure Bikes έχει ήδη να επιδείξει πολλά μοντέλα, με κατεξοχήν μεγάλο κυβισμό, φοβερές ταξιδιωτικές δυνατότητες και υψηλή τεχνολογία. Ωστόσο πολλές ειδήσεις που είδαμε μέχρι τώρα μας έδειξαν ότι πολλές εταιρείες εργάζονται σε μοντέλα της κατηγορίας με μικρό κυβισμό.

 
Σήμερα, είναι πολλές οι προτάσεις μεγάλων On-Οff και Adventure Bikes μεγάλου κυβισμού που προσφέρονται από τις εταιρείες μοτοσικλετών, οι οποίες επιπλέον πάντα αποτελούν και μια επίδειξη τεχνολογίας και δυνατοτήτων. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι οι μοτοσικλετιστές προσέχουν ιδιαίτερα τις μοτοσικλέτες μικρότερου κυβισμού, ειδικά τα τελευταία χρόνια, και πολλές εταιρείες φέρεται να εργάζονται σε Adventure Bikes μικρού κυβισμού! 

Η Honda ήδη έχει παρουσιάσει το 250 κυβικών εκατοστών concept της, η BMW  έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη mini-GS στην επόμενη γκάμα της, ενώ οι φήμες οργιάζουν για ένα ερχόμενο KTM Adventure 390! Τι συμπεραίνουμε εμείς από αυτά τα γεγονότα; Μέχρι πρότινος, η μεγάλη έμφαση στην αύξηση κυβισμού και ισχύος δημιούργησε κενό στην κατηγορία. Ενώ τα πολλά κυβικά και οι τεχνολογικές καινοτομίες στα μεγάλα μοντέλα χαρίζουν πολύ άνετα ταξίδια και τερατώδη δύναμη, το μικρότερο βάρος των μοντέλων με μικρό κυβισμό μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος στις διαδρομές εκτός δρόμου. Ειδικά εάν ο αναβάτης επιθυμεί να κινηθεί σε σκληροτράχηλα μονοπάτια και να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατότητα ευελιξίας στο βουνό, το μικρό βάρος είναι πάντα επιθυμητό. Επίσης, νέοι αναβάτες με μικρότερες κατηγορίες διπλωμάτων μπορούν να γνωρίσουν το χώρο της «περιπετειώδους» οδήγησης, αφού τα νέα μοντέλα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι νόμιμα για οδήγηση με Α2. Τι ξεχωρίσαμε εμείς; 

1) Honda CRF250 Rally Concept: Ένα μοντέλο που παρουσιάστηκε με την μορφή concept από την Honda αλλά αναμένεται να μπει σε παραγωγή το 2017, είναι μια παραλλαγή της μεγάλης Africa Twin, τόσο στους χρωματισμούς της, όσο και στις αναμενόμενες δυνατότητές της. Προδιαθέτει τον αναβάτη για μεγάλη δόση off-road οδήγησης με το στήσιμό της, ενώ ο κινητήρας της είναι μονοκύλινδρος 250 κυβικών, βασισμένος στην μονάδα του CRF 250L. 

2) KTM Adventure 390: Το πλέον θορυβώδες, όσον αφορά τις φήμες γύρω από αυτό, μοντέλο, το οποίο αναμένεται από όλον τον κόσμο! Προς το παρόν έχουμε δει μόνο κάποιες φωτογραφίες-αποτέλεσμα επεξεργασίας με την πιθανή μορφή του, ενώ η Αυστριακή εταιρεία δοκιμάζει εκτενώς νέα μοντέλα αλλά και νέα πλαίσια, που πολύ πιθανόν να αποτελέσουν και την βάση για το 390 Adventure! 

3) BMW GS310: Μια επίσημη επιβεβαίωση από από τον διευθυντή της BMW Μ. Βρετανίας ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει σενάρια, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Phil Horton παραδέχτηκε ότι το 2017 θα δούμε ένα mini-GS! To αναμενόμενο μοντέλο πιθανότατα θα βασίζεται στο ήδη υπάρχουν G310R του οποίου θα φέρει και τον κινητήρα! 

 

Highlight - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ