net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Με cafe racer χρώμα το CB1100ii

Honda CB1100ii

Μια μοτοσικλέτα που είχε ήδη εμφανιστεί με την μορφή concept, παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο μοντέλο σε μορφή café racer, με εντυπωσιακά περιφερειακά και βλέψεις για είσοδο στην παραγωγή!

 
Την περασμένη χρονιά, η Honda είχε παρουσιάσει την νέα γενιά του CB1100, σε μορφή concept, στην έκθεση μοτοσικλέτας του Tokyo. Τώρα, κατά την προσφιλή, τον τελευταίο καιρό, τακτική της, η εταιρεία προχώρησε στην παρουσίαση του πρωτότυπου μοντέλου, το οποίο ονομάζεται CB1100 Type II και είναι κατασκευασμένο στην café racer φόρμα. 

Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, η νέα μοτοσικλέτα φέρει τον κινητήρα του concept μοντέλου, με το ρεζερβουάρ ωστόσο να είναι αλλαγμένο. Ο εμπρός προβολέας είναι τεχνολογίας LED, αποτελώντας μια μοντέρνα τεχνολογική εφαρμογή, που ωστόσο έχει πολύ πετυχημένη ρετρό εμφάνιση. 

Εντύπωση προκαλούν οι ζάντες, οι οποίες δεν είναι με ακτίνες, όπως ίσως κάποιος θα περίμενε από μια μοτό της κατηγορίας, αλλά είναι χυτές, 17 ιντσών, ενώ το πιρούνι εμπρός έχει αυξήσει τη διάμετρό του και βάφτηκε χρυσό για ένα πιο εντυπωσιακό look. Τα φρένα και οι πίσω αναρτήσεις εντυπωσιάζουν, με την χρήση δυο ακτινικών, τετραπίστονων Brembo δαγκανών εμπρός, καθώς και διπλών αμορτισέρ της Ohlins!  

Την στιλιστική ταυτότητα του νέου CB1100 ΙΙ συμπληρώνει η σέλα, η οποία είναι μονοθέσια, οι αγωνιστικού στυλ εξατμίσεις της Over Racing, οι bar-end στρογγυλοί καθρέπτες αλλά και ο μεταλλικός, ασημί χρωματισμός στο τεπόζιτο και τις λεπτομέρειες. 

Βασισμένο στην πολύ πετυχημένη πλατφόρμα των CB, το νέο πρωτότυπο σίγουρα μπορεί να προκαλέσει παραμιλητό στους φίλους της κατηγορίας  αλλά και του Big-H γενικότερα. Φαίνεται μάλιστα, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την δούμε σε παραγωγή, μιας και η εμπορική επιτυχία των παρόμοιου στυλ μοντέλων αλλά και ο ανταγωνισμός που θα δημιουργήσει έναντι μοτοσικλετών όπως η Triumph Thruxton R, ανοίγουν μια πόρτα που ίσως οδηγήσει την νέα CB1100 ΙΙ στην εμπορική επιτυχία. 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ